Erdély

Nyertek Brassóban és előztek


Ideiglenesen.

Két rangadót rendeztek a jégkorong Erste Ligában: a listavezető Brassói Corona a második helyezett Ferencváros-Telekomot fogadta, míg a negyedik Debreceni DEAC az ötödik MAC HKB Újbudát.

Brassói Corona – Ferencváros-Telekom 2–5 (1–3, 0–0, 1–2)
Gólszerzők:
Péter (15.), Fowlie (49.), illetve Németh (4.), Hodgman (7.), Kulmala (17.), Kóger (46.), Tóth A. (46.).

A Brassó kapujában Tőke kezdett, míg a Ferencvárosnál visszatért Arany, aki legutóbb január végén védett.

A Fradi ezúttal is remekül kezdett, ahogy legutóbbi két meccsén, és Németh, majd Hodgman góljával a 7. percben már kettővel vezetett. Két vendég kiállítás következett, és a másodikat már belőtte az éllovas, Péter Balázs szépített. Két perccel később azonban újra a ferencvárosiak ünnepelhettek, Kulmala volt eredményes. A harmad végén Carlson és Hodgman akaszkodott össze, számukra befejeződött a meccs.

A második felvonásban jóval többet próbálkozott a Brassó, kétszer emberelőnyben is támadhatott, de a zöld-fehérek masszívan védekeztek. Az utolsó harmadban egy perc alatt két gólt szerezve tovább növelte előnyét a Fradi, Kóger, majd Tóth Adrián talált be. A Brassó ismét kihasznált egy fórt, Fowlie hozta vissza a reményeket, ám a Corona közelebb már nem tudott zárkózni.

Az FTC a sikerrel meg is előzte a Brassót, egy ponttal áll jobban, igaz, az erdélyi csapatnak még három lehetősége lesz újra az élre állni, a Corona mindhárom meccsét a Gyergyó ellen játssza. A Ferencváros kilenc ponttal térhet haza a túráról, legközelebb már a negyeddöntőben lesz érdekelt a csapat.

Debreceni DEAC – MAC HKB Újbuda 4–2 (1–0, 2–1, 1–1)

A debrecenieknél Bogesic, Kozma és Sándor Bence sem játszott, a MAC HKB keretébe pedig Tornyai került be Csollák helyett. Jó iramban indult a meccs, és első fórját a DEAC be is lőtte, Novotny szerezte meg a vezetést. A folytatásban többet próbálkoztak a hazaiak, de Hetényinek is akadt dolga. Terbócs fejsérülést szenvedett, hordágyon vitték le.

A DEAC a 27. percben emberhátrányban növelte az előnyét, Dalecky volt eredményes. A következő kiállításnál már jobban figyeltek a vendégek, és Sofron a 31. percben betalált, majd az egyenlítésre is meg voltak a lehetőségek, de a helyzetek kimaradtak. A következő gólt így a debreceniek ütötték, Kulesov fórból növelte a különbséget. A harmadik harmad közepén Orban gólja után megint közel került a MAC HKB. A DEAC is nyomotta negyedik gólért, de aztán Hetényi bravúrjai is kellettek, hogy ne változzon az állás. A végén lehozta kapusát a vendég gárda, ám egyenlíteni nem sikerült, Dalecky pedig üres kapus góllal zárta le a meccset.

A DEAC a győzelemmel bebiztosította negyedik helyét, így a pályaelőnyt a rájátszásra. A MAC HKB-nak még egy meccse van, az UTE ellen.

Fotó: ersteliga.hu