Erdély

Pályaelőny a csíkiaknál


Újból botlott a Galac.

Biztossá vált, hogy a teremlabdarúgó-bajnokság fináléjába a Csíkszeredai Imperial Wet és a Galaci United került. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó fináléban a pályaelőny az Imperial Wet-nél lesz.

A záró teremtorna második fordulójában a Csíkszeredai Imperial Wet az FK Székelyudvarhellyel mérte össze erejét. Az egymás elleni meccsre a két csapat átmentette egy nappal korábbi formáját. Vagyis az udvarhelyiek remekeltek, a csíkiak szenvedtek.

A vezetést az FK szerezte meg még a második percben Balázsi révén. A csíkiak innentől kezdve rákapcsoltak, de döcögött a játék, ám ennek ellenére sikerült az egyenlítés a 17. percben. A végszó viszont az udvarhelyieké volt, akik Bálint révén újra megszerezték a vezetést.

A térfélcserét követően az Imperial vészkapus taktikára váltott és ez meghozta az eredményét: Iszlai talált be. A folytatásban is az Imperial uralta a játékot, de nem tudták feltörni az udvarhelyi reteszt. Ehhez egy újabb kapuslehozatal kellett. A 36. percben pedig dos Santons volt eredményes. Az utolsó percekre Jakab Zoltán is a lehozta kapusát, de ez nem hozott gólt.

A nap záró meccse hatalmas csatát hozott a Galaci United és a Dévai Autobergamo között. A felek 2–2-es döntetlennel zártak, ami azt jelenti, hogy a záró forduló teljes mértékben tétnélküli lesz.

A finálét a Csíkszeredai Imperial Wet és a Galci United fogja játszani, előbbiek pályaelőnye mellett.

Rájátszás, felsőház, 5. forduló
Futsal Klub Székelyudvarhely – Csíkszeredai Imperial Wet 2–3 (2–1)
Gólszerzők:
Balázsi (2.), Bálint (19.), illetve Uhellinton (17.), Iszlai (23.), dos Santos (36.)

Dévai Autobergamo – Galaci United 2–2 (2–1)

A bajnokság állása
1. Csíkszereda 15 pont
2. Galac 10
3. Déva 6
4. Székelyudvarhely 1

A mai műsor
Dévai Autobergamo – FK Székelyudvarhely (13.30)
Csíkszeredai Imperial Wet – Galaci United (16.00)

Fotó: Csíkszeredai Imperial Wet / facebook / Pál Zoltán