Erdély

Megnyugodhatnak a románok, Zsóri nem játszik ellenük!


Egy másik, szintén romániai gyökerekkel rendelkező játékos is kidőlt.

 Zsóri Dániel, a Budafok futballistája is kénytelen kihagyni a részben hazai rendezésű U21-es Európa-bajnokságot.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hétfői tájékoztatása szerint a 2019-ben Puskás-díjas támadó a magyar csapat vasárnapi edzésén szenvedett olyan sérülést, amely után kiderült, nem vehet részt a tornán. Zsóri helyére Bíró Bence, az MTK futballistája csatlakozik a Telkiben készülő kerethez. A román sajtóban ismét komoly hullámokat vert annak lehetősége, hogy az ország határain belül, Nagyváradon született játékos Magyarország színeiben léphet pályára a kontinenstornán - akár Románia ellen is. 

Lemarad a tornáról egy másik olyan játékos is, akinek távoli gyökerei szintén Romániába nyúlnak vissza: a bukovinai székely felmenőkkel rendelkező Dárdai Palkó az elmúlt napokban egy lágyéksérülés miatt nem tudott a válogatottal gyakorolni, az egészségügyi stáb kezelése alatt állt. A pénteki edzés feléhez közeledve jött a rossz hír: Dárdai egy lövést követően jelezte, hogy visszatértek a fájdalmai, ezért nem tudja folytatni a gyakorlást. Az orvosi stáb úgy döntött, hogy nem érdemes kockáztatni egy súlyosabb sérülést, ezért a fehérvári támadó elhagyta az edzőtábort, a csapat nélküle kezdi meg az Európa-bajnokságot.

Nincs könnyű helyzetben Gera Zoltán, az U21-es gárda szövetségi edzője, akinek sérülések, illetve a koronavírus-járvány miatt korábban már hét játékosáról kellett lemondania.

A korosztályos kontinensviadal csoportkörét most szerda és jövő hét szerda között rendezik, a kieséses szakasz pedig május 31. és június 6. között lesz. A négy csoportból az első két-két helyezett jut a negyeddöntőbe. Magyarországon Gyirmót, Székesfehérvár, Szombathely és a kispesti Bozsik Aréna lesz a helyszín, míg Szlovéniában Celje, Koper, Maribor és Ljubljana, a finálét a szlovén fővárosban rendezik. A magyarok szerdán a németek ellen kezdenek Székesfehérváron, szombaton a Bozsik Arénában találkoznak a románokkal, jövő kedden pedig Székesfehérváron zárják a csoportkört a hollandokkal.

fotó: youtube.com/ BMTE TV