Erdély

Egygólos meccset húzott be a Brassó


Megfordították a párharcot.

Ráadás és egyetlen gól döntött Brassóban, a Debreceni DEAC először van hátrányban a jégkorong Erste Liga elődöntőjében.

Önbizalomtól duzzadva várhatta a Brassói Corona csapata a Debreceni DEAC elleni elődöntő ötödik összecsapását, hiszen a két brassói vereséget, két debreceni győzelem követte.

Hazai oldalon Tőke kezdett a brassói kapuban, míg a DEAC első sorában Pesztunov játszott a sérült Novotny helyett. Óvatos játékkal indult a meccs, a vasárnapi rohanás után kevesebb volt a helyzet. Az első harmadban egy-egy fór maradt ki mindkét oldalon. A legnagyobb lehetőség Fowlie előtt adódott, de Hetényi jól védett.

És a második felvonás is a kapusokról szólt. Ebben az időszakban a DEAC próbálkozott többször. A vendégek elveszítették Bogesicet sérülés miatt. A harmad végén a Corona fórban rohamozhatott, de ezúttal sem született meg a vezető találat.

Az utolsó harmad sem hozott változást, jól védtek a kapusok, bár valamivel kevesebb volt a helyzet. A végén Valchar dönthetett volna, ám nem tudta bevenni Hetényi kapusát.

A ráadás bő négy percig tartott, Boriszenko szép akció végén fonákkal talált be. A Brassó így 0–2-ról nyert sorozatban három meccset, és egy lépésre van a finálétól.

A párharc csütörtökön Debrecenben folytatódik.

Erste Liga, elődöntő, 5. mérkőzés
Brassói Corona – Debreceni DEAC 1–0 (0–0, 0–0, 0–0, 1–0) – hosszabbítás után
Gólszerző:
Boriszenko (65.).
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2 a Brassó javára.

Mestermérleg
Dave MacQueen, vezetőedző, Brassó: – A mostani meccs kicsit különbözött a két magyarországitól. Elismerés illeti a srácokat, bár nem sikerült olyan egyszerűen játszanunk, ahogy akartunk, de ilyen egy igazi rájátszásmeccs. Hiba nélkül teljesítettünk. A DEAC-nak is jó meccse volt, mindkét kapus remekelt, egy lövés döntött, és mi győztünk, és még egyet kell nyernünk.

David Musial, vezetőedző, DEAC: – Igazi playoffmérkőzés volt, nagyon kemény csata. A Brassó jó csapat, betalált a ráadásban, noha mi kontrolláltuk a játékot a hosszabbítás elején.

Fotó: ersteliga.hu