Erdély

Képtelen csúcsra érni Európában az erdélyi csapat


A hazai meccs után a visszavágón sem volt egy súlycsoportban a két gárda.

Az követően, hogy 2018-ben a női Bajnokok Ligája, 2019-ben pedig a CEV kupa döntőjét veszítette el a balázsfalvai Volei Alba, a magyar válogatott Bleicher Rékát soraiban tudó erdélyiek a harmadik számú kupasorozat fináléjában is alulmaradtak a Jesiljut Isztambul ellen.

A két mérkőzéses döntő igazság szerint már egy héttel ezelőtt, az első találkozón eldőlt, amikor a törökök lehengerlően könnyen nyertek 3-0-ra Marosvásárhelyen. A szerdai visszavágón aztán a Jesiljut ott folytatta, ahol Erdélyben abbahagyta: alig 24 perc alatt 25-17-re megnyerte az első szettet, ezzel biztossá téve aranyérmét.

Az isztambuliak ennek ellenére sem álltak le, újabb 24 perc alatt ismételten 25-17-re nyerték meg a második szettet, majd a harmadikat is behúzták 25-12 arányban. Ezzel tökéletessé téve kettős győzelmüket – méghozzá szettveszteség nélkül.

Bleicher Réka már megnyerte a Román Kupát a Balázsfalvával, a csapat pedig címvédőként nagy küzdelmet folytat a bajnoki címért a Targovistével – amely egy ponttal vezeti a bajnoki tabellát az erdélyiek előtt.

fotó: www.facebook.com/VoleiAlbaBlaj