Erdély

Bravúros eredménnyel kezdtek a románok az Eb-n


Mezőnyfölénye ellenére Hollandia örülhet a döntetlennek.

Bravúros döntetlennel kezdte a magyar–szlovén közös rendezésű U21-es Európa-bajnokságot Románia válogatottja, amely 1-1-es döntetlent harcolt ki az előzetesen sokkal esélyesebbnek tartott Hollandiával szemben.

A végeredmény már a 20. percben kialakult, méghozzá két szabadrúgást követően. A 16. percben az Ajax védője, Perr Schuurs fejjel szerzett vezetést a hollandoknak, amire négy minutummal később a Viitorul középpályása, Andrei Ciobanu válaszolt egy szépségdíjas szabadrúgásgóllal.

A folytatásban hiába birtokolta jóval többet a labdát a holland válogatott, a 68%-os fölényük csak kevés igazi gólhelyzetben nyilvánult meg. Mi több, a kaput mindkét gárda négyszer találta el. A magas labdákat szolidan levédekező románok ráadásul akár meg is nyerhették volna a találkozót, de Alexandru Pascanu közeli fejesénél Kjell Scherpen hatalmasat védett.

A Kolozsvári CFR kölcsönjátékosaként a spanyol második osztályú Ponferradinában szereplő Pascanu ugyanúgy végig a pályán volt, mint kolozsvári társa a védelem közepén, Denis Ciobotariu. A szintén kolozsvári Catalin Itu ezzel szemben a 86. percben állt be, míg az Aradi UTA csatára, Adrian Petre a 79. minutumban kapott lehetőséget.

A következő fordulóban, szombaton, Románia Magyarországgal csap össze Budapesten.

fotó: MTI.hu