Erdély

Nagyváradi gólpassz, majd Hagi döntött


Egy perc alatt kapott két gólt a román válogatott, mégis győzelemmel kezdték a selejtezőket.

Mint a régi szép időkben: Hagi góljával nyert Románia. Ám ezúttal nem a Barcelona és Real Madrid egykori játékosa szállította a román válogatott győzelmét a 2022-es világbajnoki selejtezősorozat első fordulójában Észak-Macedónia ellen, hanem a „Kárpátok Maradonájának” a fia, Ianis. Az újdonsült skót bajnok Glasgow Rangers játékosa a 85. percben talált kapuba, ezzel Mirel Radoi együttese 3-2-re nyert meg egy olyan találkozót, amelyet saját magának tett nehézzé.

Az Európa-bajnoki résztvevő Észak-Macedónia ellen ugyanis Florin Tanase (28.) és Valentin Mihaila (50.) góljaival megnyugtatónak tűnő, két hólos előnyhöz jutott a román válogatott. Csakhogy a vendégek egy perc alatt kiegyenlítettek! A 82. percben Arijan Ademi, a 83.-ben pedig Alexandar Trajkovski talált be.

A találkozó alakulása kísértetiesen hasonlított tehát a magyar-lengyelre, és érkezett is az újabb hazai gól a 85. percben Ianis Haginak köszönhetően. Amire viszont a vendégeknek már nem volt válaszuk.

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a második román találatot a nagyváradi Claudiu Keserü készítette elő, akit kezdőként a 63. percben egy másik, magyar felmenőkkel is rendelkező bihari játékos, George Puscas váltott. A nagykárolyi Eric Bicfalvi pedig a 76. percben lépett pályára.

A folytatásban Románia vasárnap este Németországot fogadja, majd szerdán Örményországban lép fel.

Világbajnoki selejtező, első forduló, J csoport:
Románia
– Észak-Macedónia 3-2
gólok: Tanase (28.), Mihaila (50.), Hagi (85.) illetve Ademi (82,), Trajkovski (83.)

Németország – Izland 3-0
gólok: Goretzka (3.), Havertz (7.), Gündogan (56.)

Liechtenstein – Örményország 0-1
gól: Frommelt (83., öngól)

fotó: frf.ro