Erdély

Márton Enikő volt a sílövő bajnokság egyik hőse


A csíkszeredai versenyző az ifik és a felnőttek között is tarolt.

A napokban a Brassó megyei Cheile Gradistei-en rendezték az országos sílövő bajnokságot, amelynek minden kétséget kizáróan Márton Enikő volt az egyik sztárja. A csíkszeredai versenyző ugyanis összesen három aranyérmet nyert – az ifik és a felnőttek között egyaránt, számol be a szekelysport.ro oldal.

A székelyföldi sportoldal tudósítása szerint a csíkszeredai sportoló az ifik mezőnyében a sprint és az üldöző, a felnőttek között pedig a hosszú próba versenyét nyerte meg.

Nem ő az egyedüli székelyföldi magyar versenyző, aki remekelt a biatlon bajnokságon. Az 1500 méteres sprintversenyben például az ifiknél Becze Ágota, a Csíkszeredai SK versenyzője vihette haza az aranyérmet, a felnőtteknél pedig a bukaresti Dinamót erősítő Lőrincz-Sára Tímea. Az üldöző versenyben, az ifik mezőnyében tisztán magyar dobogó alakult ki, Márton mögött ugyanis András Vivien Bernadett végzett a második, Váncsa Szilvia pedig a harmadik helyen. Ugyanebben a versenyszámban a felnőttek között Fórika-Ferencz Réka ezüstérmet szerzett. Utóbbi a sprintben harmadik, a hosszú próbában negyedik lett, míg az egyéni váltót megnyerte dinamós társával.

A sprintverseny ifimezőnyében is Márton, András, Váncsa volt a sorrend, míg az ifi II-ben Ladó Kincső a harmadik, Kovács Zalán pedig a második lett.

Az egy lány és egy fiúból álló csapatok egyéni váltójában Márton a negyedik helyen zárt Gegő Hunor oldalán a Csíkszeredai SK színeiben. Az ifik között András Vivien Bernadett nyerni tudott a Steaua első, Váncsa Szilvia pedig második lett a Steaua második csapatával. Az ifi II-ben a Becze Ágota és Kovács Zalán alkotta Csíkszereda csapata bronzérmes lett.

fotó:www.facebook.com/eniko.marton