Erdély

Keményen készültek, most pihennek


A GYHK vezetősége nagyon aktív volt a nyári idény alatt.

A GYHK vezetősége nagyon aktív volt a nyári idény alatt. Az Erste Ligában, illetve a román bajnokságban is induló GYHK volt az első aki feltöltötte légiós keretét – nem kizáró ok továbbiak igazolására.

 A csapat kispadján Mikael Tisell helyét a svéd Leif Strömberg vette át, míg a tavalyi légiós keretből a szlovák Igor Bobcek és az orosz Pavel Vorobjov, illetve Gyimitrij Pesztunov maradtak. Újonnan pedig a kapus Jordan Cooke (kapus), Jereme Tendler (kanadai, csatár), Andreas Valdix (svéd, csatár) és Albert Zsagidulin (orosz, csatár) érkeztek.

 A hazai „magon” is sikerült erősíteni. Elsőként leigazolták két frissen honosított sportolót Phil Buschbacher, illetve Tyimur Raszulov személyébén. Ezt követően bejelentették Csíki Zoltán (Hokiklub Budapest), Florin Creanga (Bukaresti Steaua), illetve Antal Zsombor (Csíkszeredai Sportklub) leigazolását is.

 A csapat befejezte a felkészülés első szakaszát, amely végén a szakmai munkát még kezében tartó ex-edző Mikael Tisell felügyelete alatt történt meg.

"Jól állunk: az elvégzett munka eredménye látszik, a tesztelés előtti hetek alatt kiváló fejlődésen mentek át a játékosok. Nagyon elégedett vagyok a számokkal amelyeket a tesztek mutatnak. Kijelenthetem, hogy most már megvan az alap, az erő lábaknak és az egész testnek, annyira, amennyire a felkészülésnek ebben a pillanatában kell. Most pihenhetnek a fiúk de a szabadság alatt is szükséges, hogy mozogjanak, hogy elég élesek legyenek a felkészülés következő időszakára. Aztán várjuk őket vissza éhesen a munkára és a kihívásokra, hogy testben és gondolkodásban is erősebbek, gyorsabbak legyenek az új szezonban" jegyezte meg Tisell.