Erdély

FCSB – Csíkszereda párharc a döntőért


Jöhet az elődöntő!

 Véget értek a román labdarúgó-bajnokság U19-es és U17-es Elit bajnokság csoportküzdelmei. Mindkét korosztályban az elődöntő mérkőzések következnek.

Az U19-es és U17-es Elit liga küzdelmeiben összesen 24-24 csapat szerepelt két csoportba osztva. A Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a keleti, míg az FK Csíkszereda a nyugati csoportba kapott besorolást.
 
Az U19-es korosztályban a Sepsi OSK a 9. helyen zárt hét győzelemmel, három döntetlennel és 12 vereséggel. A csoportot hatalmas fölénnyel a Konstancai Viitorul húzta be, amely alakulat mindössze egy meccset bukott el, míg a többit simán húzta be. A második helyen a FCSB zárt.
 
A nyugati csoportban is jóval a csoportküzdelem zárása előtt eldőlt, hogy a Demény Norbert-Zöld Péter edzőpáros által felkészített FK Csíkszereda könnyedén húzza be a csoportgyőzelmet. A 22 forduló során 18 győzelmet arattak három döntetlen és egy vereség mellett. A kérdés ezen csoportban a második hely volt, amelyért a Kolozsvári CFR és a Medgyesi Gaz Metan küzdött. Végül utóbbiak örvendhettek köszönhetően annak, hogy az utolsó fordulóban pontot loptak az éllovas csíkiaktól.
 
Az ország legjobb négy csapata között van tehát az FK Csíkszereda és a fináléba jutásért a FCSB ellen küzd meg egy oda-visszavágó párharc során. Az odavágót kedden, míg a visszavágót szombaton rendezik. A másik ágon Konstanca – Medgyes párharc lesz.
 
Az U17-es korosztályban a Sepsi OSK már jobban szerepelt és az ötödik hely jutott osztályrészül. Ezen csoportban a FCSB és a Konstancai Viitorul kiemelkedett és könnyedén húzták be az első két helyet.
 
A nyugati csoportban viszont hatalmas volt a harc. Itt a U Craiova, az UTA Arad és a FK Csíkszereda ádáz küzdelmet folytatott az első két helyért. Végül a Craiova 54 ponttal hozta az első helyet, míg a másodikra az Arad ért fel 53 egységgel. Az Bajkó Barna-Bokor Zoltán edzőpáros által dirigált FK Csíkszereda a harmadik helyre futott be 52 ponttal.
 
Az utolsó forduló döntött mindenről. A Craiova kikapott Kolozsváron az U-tól, míg a csíkiak simán verték a Medgyesi Gaz Metant. Az UTA hazai pályán fogadta a Kolozsvári CFR-t. A „vasutasok” a 87. percben még vezettek, ám ekkor egyenlített a házigazda. Az aradi pontszerzés pedig az FK Csíkszeredát lelökte a harmadik helyre.
 
Ezen korosztályban Konstanca – Craiova, illetve FCSB – Arad elődöntőket rendeznek.
 
Fotó: fkcsikszereda.ro