Erdély

Ötödik helyen zárt az FK Csíkszereda


Elmaradt a bravúr!

 Zárultak a román labdarúgó-bajnokság másodosztályának küzdelmei. Az utolsó forduló előtt az volt a kérdés, hogy az FK Csíkszereda, vagy a Dunarea Calarasi ér oda a negyedik helyre, amely selejtezőt jelent az első ligába való jutásra.

Ebben a Calarasi lépéselőnyben volt a forduló előtt. Két ponttal előzte meg az FK-t. Ahhoz, hogy a csíkiak a negyedik helyre érjenek győzniük kellett a Temesvári ASU Poli ellen, míg a Calarasi nem szabadott pontot szerezzen a már bajnok Craiova otthonában. Pontegyenlőség esetén ugyanis a Calarasi élvezte az előnyt, mivel a rájátszásba 34 ponttal érkezett szemben a 32 pontos FK-val.
 
A Temesvár elleni mérkőzés első nagy gólhelyzete a csíkiak előtt adódott, a 2. percben egy bal oldali szögletrúgást követően Rotar fejese elkerülte a kaput. Ezt követően Popovici távoli lövése veszélyes volt ugyan, de Gyenge menteni tudott. Közel húsz percnyi játék után Bauzát hátulról lefejelték, ápolásra szorult, végül kötéssel a fején ugyan, de folytatni tudta a játékot. A bánságiak nehezen jutottak el a csíki kapuig és a 32. percben az FK fölénye meg is látszott, Schieb mattolta a temesvári kapust. Az első félidő hosszabbításában növelte a hazai csapat az előnyt, Rotar labdaszerzése után a fiatal játékos remekül tálalt Bauza elé, aki nem hibázott, a bal alsóba bombázta.
 
Szünet után folyamatosan esett vissza a csíkiak fölénye. Ivanovici kapura tartó lövését Apró még a gólvonalról ki fejelte, de a 71. percben szinte a semmiből szépített a lila-fehér csapat. Egy kapuratartó lövésbe Kelemen rosszul ért bele és Gyenge tehetetlen volt. A folytatásban Bara egy távoli bombával próbálkozott, erős és jól helyezett lövését azonban Păduraru kiütötte. A következő percekben ismét a vendégek kerültek helyzetbe, ráadásul egy szabadrúgást követően Mera üresen maradt és ziccerben nem hibázott, közelről a kapuba fejelt.
 
Egy pillanatig hihetetlennek tűnt, de a semmiből jött vissza az ASU Poli, amely szépen lassan vette át a mérkőzés irányítását és a hajrát is jobban bírta. A lefújás előtt Pintér fejese még veszélyes volt ugyan, de Păduraru bravúrral mentett, így maradt a döntetlen és az ötödik hely.
 
Mint, utólag kiderült a győzelem se ért volna osztályozót a csíkiak számára, hiszen a Dunărea Călărași pontot szerzett Craiován, így a Duna-partiak végeztek az osztályozót érő negyedik helyen. 
 
Az FK Csíkszereda történelme során először végzett a második liga legjobb hat csapata között, így nincs miért búsulni.
 
Liga 2., felsőházi rájátszás, 10. forduló
FK Csíkszereda – Temesvári ASU Poli 2–2 (2–0)
Gólszerzők: Schieb (32.), Bauza (45+2), illetve Kelemen (71., öngól), Mera (80.).
 
Fotó: fkcsikszereda.ro