Erdély

Bálint: Jövőre ennél is több kell!


Az Araddal hosszabbító edző a véget érő szezonról és a következő idény kihívásairól is beszélt.

„A nyolcadik hely azt mutatja, mi, az öltöző, megtettük a magunkét”, értékelt a nemrég véget szezon után az Aradi UTA együttesét 12 év után az élvonalba vezető, majd ott simán megtartó Bálint László vezetőedző. A 42 éves szakember a Gazeta Sporturilornak adott interjúban beszélt az előző idény tapasztalatairól és a következő szezon kihívásairól.

A hátunk mögött hagyott szezont „szokatlannak” nevezte a Diósgyőr korábbi védője, tekintve, hogy „sok eredményt befolyásolt a koronavírus. Akár a hiányzók miatt, akár a betegségből való felépülést követő erőnléti problémák miatt”. De rendkívüli volt a szezon a szurkolók hiánya miatt is, mondja a brassói mester.

Bálint elmondta, újoncként is mindig bízott benne, hogy szép eredményt tud elérni csapatával. „A nehézségekre kihívásként tekintek, nem akarok olyan dolgokra gondolni, amelyek félelmet táplálnak a lelkemben. Az aggodalom a legnagyobb méreg a lélek és az gy számára”, vallja a vezetőedző. Aki elárulta, mottója egy gyerekkorban hallott intelem: „Gyermekkoromban azt mondta valaki, olyat nagyot kell álmodnom, hogy ijedjek meg attól, hogy ezt el is érhetem”.

Szó esett természetesen a következő szezonról is, amely kapcsán Bálint kiemelte: jövőre már nem újoncként tekintenek az UTA-ra, ezért a szurkolók elvárásai is nagyobbak lesznek. „A szurkolók támogatásával azonban még erősebbek leszünk”, fogalmazott optimistán Bálint.

A drukkerek pedig nyilván türelmetlenül várják már, hogy az új Neumann Ferenc Stadionban buzdíthassák kedvenceiket, akiket a kispadról Bálint László irányít a következő idényben is, tekintve, hogy meghosszabbította szerződését az UTA-val.

fotó: www.uta-arad.ro