Erdély

A csíkszeredai utánpótlást méltatják


Kiindulópont a FCSB vergődése.

Amikor egy vidéki csapat, ráadásul a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia (FK Csíkszereda) oktatja fociból az bukaresti nagyokat, éppenséggel a FCSB-t, akkor azonnal címlapsztori lesz.

Többek között ugyanis az FK Csíkszereda utánpótlás csapatainak remek eredményeiről számolt be a Gazeta Sporturilor román sportlap. A fő kiindulópont az FCSB vergődése volt az idei szezonban, amely nemcsak a felnőtteknél, hanem minden korosztályban igaz volt.

Mint, írják a felnőtt csapat ismét elszalasztotta a bajnoki címet, emellett az akadémiai csapatoknak se megy túl jól, miután az U19-es Elit Liga elődöntőjében az FK Csíkszereda 3-1-re verte a FCSB hasonló korosztályát idegenben, ráadásul az U17-es csapatuk is vereséget szenvedett az Aradi UTA-tól.

Az Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu által írt újságcikk kiemelten foglalkozik azzal is, hogy az FK Csíkszereda akadémiája (Székelyföld Labdarúgó Akadémia) egyre jobban teljesít az utánpótlás bajnokságokban. 2019-ben még csak 12. helyen állt a romániai akadémiák rangsorában, tavaly azonban nem csak, hogy bekerült a legjobb tíz közé, de ötödik helyen rangsorolták.

Mindhárom Elit Ligás korosztályban (U19, U17, U16), nagyszerűen teljesített, a Craiova mellett az egyetlen klub, amely két első helyet is magáénak tudhat az alapszakaszt követően, de mutatói még az oltyánoknál is jobb, miután a Craiova csak hetedik lett az U19-ben, míg az FK Csíkszereda legrosszabb helyezése egy harmadik hely az U17-es Elit Ligában.