Erdély

Bajusz és Tokai is gólokkal járult hozzá az Európa-bajnoki részvételhez


A nagyváradiakra nagy mértékben támaszkodó Románia fölényes sikerrel jutott ki a kontinenstornára.

Csoportgyőztesként, 76-25-ös gólkülönbséggel zárva vívta ki a nyári Európa-bajnoki részvételt a román U15-ös vízilabda-válogatott. A Prágában rendezett kvalifikációs tornán Bajusz Benett és Tokai Márk László is gólokkal járult hozzá a nagyváradi játékosokra nagy mértékben támaszkodó együttes továbbjutásához.

A 15 fős keretből ugyanis heten – Szilágyi Marcu kapus, valamintRaul Șandru, Mihai Fitero, Andrei Marinescu, Ianis Soponar, Tokai Márk, Bajusz Benett – a Nagyváradi VSK tehetségei. Velük felállva Románia három meccsét is több mint fölényesen nyerte meg – Moldovát 21-6-ra, Svájcot 25-2-re, Csehországot pedig 17-4-re intézték el a fiúk –, míg Törökország ellen 13-13-ra végzett a „tricolor.”

Bajusz és Tokai mind a négy mérkőzésen betalált az ellenfelek kapujába. Benett Svájc és Törökország ellen háromszor is, összesen pedig 8 találattal zárt, Tokai pedig „testvériesen” megkínált minden ellenfelet egy-egy góllal. Érdekesség, hogy a svájciak egyik gólját egy bizonyos Marcell Csokona szerezte – a magyar származása eléggé egyértelmű.

Az Európa-bajnokságnak július 4–11. között a dél-portugál Loulé városa ad majd otthont.

fotó: csmoradea.ro