Erdély

Három erdélyi gárda is feljutott a második osztályba


Hétre emelkedett az erdélyi csapatok száma a román Liga 2-ben.

Három erdélyi csapat csatlakozik a román labdarúgó második osztályának mezőnyéhez azt követően, hogy sikerrel vették a harmadik vonal osztályozóit. A Corona Brassó, a Sellenberk és a Dés feljutásával hétre emelkedett az erdélyi együttesek száma a Liga 2-ben.

A legkönnyebb dolga a Brassónak (fotó) volt, hiszen kettős győzelemmel búcsúztatta a Colonesti együttesét: a 2-1-es idegenbeli siker után hazai pályán is 1-0-ra nyert a barcasági csapat.

A Szeben megyei párharcban a Sellenberk azt követően ünnepelhet feljutást, hogy Nagydisznódon 2-0-ra tudott nyerni, majd 1-1 lett a hazai visszavágó. Szintén 1-1-gyel zárult a visszavágó Zilahon, amely eredmény azonban a gól nélküli első meccs után a vendég Désnek kedvezett.

A Resicabánya és a Lénárdfalva búcsúja után feljutott tehát a Corona Brassó, a Sellenberk és a Dés, ezzel pedig jövőre hét erdélyi csapat indulhat el a román labdarúgás második vonalában a Csíkszereda, az ASU Poli Temesvár, a Temesvári Ripensia és a Kolozsvári Universitatea oldalán.

fotó: frf.ro