Erdély

Túljutottak a FCSB-n! Jöhet a döntő!


Nem kegyelmezett a csíki csapat.

Nézők előtt és a Lokálpatrióták biztatásával, igazi rangadó hangulatban zajlott az FK Csíkszereda U19-es csapatának a FCSB elleni elődöntője. A hazai csapat előnyből várhatta a visszavágót, hisz Bukarestben 3-1-re nyertek a fiúk.

A meccs egy kényszerű cserével indult, Csala megsérült, helyette Szondi érkezett, majd a harmadik percben egy gyors góllal Trandafirescu révén előnybe kerül a FCSB. Két perccel később Rotar kapura lövése ugyan elkerülte Popescu kapuját, de nem sokkal később szögletet harcoltak ki a hazaiak, amelyet követően Gergely fejesgóljával egyenlítettek. A folytatásban Szabó a kapufát találja el egy baloldali szabadrúgást követően. A 25. percben Suciu fordulhat rá egyedül ziccerben, Ciontea visszahúzza, piroslap, tíz emberrel maradnak a vendégek. Az emberhátrányban játszó fővárosiak jól állják a sarat, egyáltalán nem vehető észre az emberelőny.

Szünet után egy-két megmozdulást követően kissé leült a meccs, aztán a 70. percben Barabás futott el remekül a jobbszélen, beadását Rotar közelről a kapuba fejelte. Tíz perc múlva a vendégek előtt adódik nagy helyzet, Karácsony bravúrral hárít, majd Trif lőtte mellé a labdát. A 85. percben büntetőhöz jutott a FCSB, Pandele nem hibázott: 2-2.

Három perccel később Botorokot akasztják el a tizenhatoson belül, a játékvezető ezúttal sem tétovázik, a büntetőt Barabás értékesíti és beállítja a végeredményt. Az FK kettős győzelemmel jut tovább és a döntőben az FC Viitorul vár rájuk, amely szintén kettős győzelemmel (2–1, 7–0) jutott túl a Medgyesi Gaz Metanon.

U19-es Elit Liga, elődöntő, visszavágó
FK Csíkszereda – FCSB 3–2 (1–1)
Gólszerzők:
Gergely (7.), Rotar (70.), Barabás (89. tizenegyesből), illetve Trandafirescu (3.), Pandele (85. tizenegyesből).
FK Csíkszereda: Karácsony – Barabás, Veregut, Gergely, Bujdosó (Rácz 71.), Casiadi (Lázár 45.), Csala (Szondi 3.), Szabó, Botorok, Suciu (Finna 61.), Rotar (Szakács 87.).
FCSB: Popescu – Ciontea, Nita, Trifan, Pandele, Pantea, Ceri, Trandafirescu, Nadolu, Neacsu, Tudor.

Fotó: fkcsikszereda.ro