Erdély

Alakul a GYHK nyári felkészülése


Két meccset máris lekötöttek.

Május 3-an ért véget a Gyergyói HK jégkorongcsapatának a 2020/2021-es idénye, amikor a Galaci VSK-val szemben alulmaradtak a román bajnokság bronzérméért vívott párharcban.

Az azóta eltelt időszakban sok minden történt a GYHK háza táján. Több játékostól elköszöntek és már akkor reformot hirdettek. A változásokról még keveset lehet tudni és azt sem megerősített hírekből, ám az biztos, hogy már két felkészülési mérkőzést lekötöttek a piros-fehérek.

– Zajlik a nyári GYHK programjának véglegesítése: két edzőmérkőzésünkre már találtunk olyan erős ellenfelet, akik ellen nem mi vagyunk az esélyesek, és nagy kihívás lesz velük felvenni a tempót, ami a felkészülés idején a leghasznosabb. A szlovákiai Tipsport Extraligában játszó HC Érsekújvárral (Nové Zamky) augusztus 26-án találkozunk Érden, és az osztrák ICE Hockey League-ben szereplő Hydro Fehérvár AV19 együttesével pedig szeptember 10-én Székesfehérváron csapunk össze. További 3-4 mérkőzésünk van szervezés alatt. – áll a GYHK közleményében.

Továbbá azt is lehet tudni, hogy a csapatnál maradt sportolók már átestek az első erőnléti teszteken és e héten megkezdik a száraz felkészülést a soron következő bajnoki idényre.

Fotó: Gyergyói Hoki Klub / facebook