Erdély

Világbajnoki selejtezőre készülnek – Nagy visszatérő a keretben


Edzőtáborral és barátságos mérkőzéssel melegítenek az őszi startra.

Kihirdette az ősszel kezdődő világbajnoki selejtezőre készülve edzőtáborba vonuló román női labdarúgó-válogatott keretét Cristi Dulca szövetségi kapitány. A 23 fős keretben van egy nagy visszatérő is: Nagy Melinda.

A Diósgyőr védője még 2019 márciusában szenvedett súlyos térdsérülést a válogatott egy felkészülési mérkőzésén, azóta nem lépett pályára a nemzeti csapatban. A Kolozsvári U Olimpiától a télen Diósgyőrre szerződő 21 éves tehetség tavasszal alapember volt Miskolcon, 14 bajnokiján 12-szer kezdőként lépett pályára, mi több, még egy gólt is szerzett.

Rajta kívül további három magyar (származású) játékos is tagja a keretnek: Ficzay Mária (Kolozsvári U olimpia), Herczeg Andrea (Haladás Viktória) és Ambrus Beáta (Borgóprund).

A válogatott a szövetség Mogosoaián található edzőközpontjában készül június 7–11. között, majd 15-én Szlovákiában vív felkészülési mérkőzést. A világbajnoki selejtezők szeptemberben kezdődnek, Románia a G csoportba került Olaszország, Svájc, Horvátország, Litvánia és Moldova mellé. Érdekesség, hogy a svájciakkal, a horvátokkal és a litvánokkal az ősszel véget érő Európa-bajnoki selejtezőben is egy csoportban szerepelt Románia.

Európában rekordnak számító 51 ország nevezett a kvalifikációs sorozatra. A kilenc csoport első helyezettjei egyenes ágon kijutnak a 2023-ban Ausztráliában és Új-Zélandon sorra kerülő tornára, a csoportmásodikak pedig pótselejtezőkön folytathatják útjukat.

fotó: frf.ro