Erdély

Kettő ment, kettő maradt


Készülnek.

Kiváló szezont zárt a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC női kosárlabdacsapata, amely a Román Kupa mellett a román bajnoki címet is bezsebelte. A vezetőség pedig már azon van, hogy kialakítsa a soron következő idényre a keretet.

Egyelőre négy játékos sorsáról lehet tudni. Pinelopi Pavlopoulou és Rebekah Gardner nem a háromszéki csapatban folytatják pályafutásukat. Utóbbi a Girona alakulatához igazolt.

Marad viszont Jovana Pašić, illetve Orbán Nikolett.

A 29 éves montenegrói kosárlabdázó, Pašić, 2018-ban csatlakozott a Sepsi-SIC-hez, amelynek meghatározó játékosává vált, az elmúlt három szezonban három kupagyőzelmet és két bajnoki címet ünnepelhetett a klub színeiben. A Nemzeti Liga legutóbbi idényében 28 mérkőzésen lépett pályára, átlagban 12.6 pontot szerzett, 4.7 lepattanót gyűjtött és 3.5 labdát szerzett. Az Európa Kupa-menetelésben is meghatározó szerepe volt, 12.4 pontjával, 4 lepattanójával és 1.6 szerzett labdájával oroszlánrészt vállalt abban, hogy a legjobb nyolc csapat közé jutottak. Pašić jelenleg a nemzeti csapatával összetartáson vesz részt, ugyanis készülnek a június 17. és 27. között rendezendő Európa-bajnokságra, ahol a szerb, az olasz és a görög válogatottal csapnak össze.

A 20 éves – Orbán Nikolett –, nagyváradi center 2019-ben csatlakozott csapatunkhoz, az elmúlt két szezonban két kupagyőzelmet és egy bajnoki címet ünnepelhetett, valamint több Európa Kupa-mérkőzésen is pályára lépett. A Nemzeti Liga legutóbbi idényében 31 mérkőzésen kapott lehetőséget, átlagban 9.5 pontot szerzett és 6.5 lepattanót gyűjtött.

Fotó: Sepsi-SIC / facebook