Erdély

Sepsi OSK: hosszabbítás és új igazolások


Zajlik az élet Sepsiszentgyörgyön.

Alighogy véget ért a román labdarúgó-bajnokság 2020/2021-es idénye a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK máris elkezdte a keret átszabását, megerősítését.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a CSU Craiovától sikerült elcsábítani Cristi Barbutot. Ezt követően viszont újabb kerettel kapcsolatos információk jelentek meg.

A háromszéki szurkolók számára örömteli hír, hogy sikerült véglegesen megszerezni Cătălin Golofca játékjogát. A 31 esztendős középpályás 2020 ősze óta szerepelt, kölcsönben, s Sepsi OSK-nál. Most sikerült végleg megszerezni a Kolozsvári CFR-től.

Golofca után újabb bejelentés érkezett: az Academica Cliniceni csatárával – Cvetelin Csuncsukov – sikerült megegyezniük. A 26 éves bolgár játékos két szezonra kötelezte el magát klubhoz, egy év hosszabbítási opcióval. Cvetelin Csuncsukov legutóbb az Academica Clinceni színeiben szerepelt kölcsönben a Slavia Szófia együttesétől, de pályafutása során megfordult a Cherno More, Ludogorets, Botev Plovdiv vagy Rakovski 2011 csapatánál is. A két csapat legutóbbi egymás elleni meccsén épp Csuncsukov volt, aki a Cliniceni győztes találatát szerezte az OSK ellen.

A Sepsi OSK hivatalos oldala ugyan nem számolt be róla, de Diószegi László a klub elnöke a Sepsi Rádiónak adott interjúban elmondta, hogy az Astra Giurgiu 28 esztendős portugálja, Hugo Sousa, illetve a Dunarea Calarasi 24 esztendős hálóőre Razvan Began az OSK-nál folytatja.

A gsp.ro információi szerint ugyanakkor közel van a megállapodáshoz az OSK és Valentin Gherghe. Valentin szintén az Astratól érkezne, ám az aláírásának megszerzéséért a CSU Craiova is hadba szállt. A Sepsi OSK érdeklődését a csapat menedzsere Hadnagy Attila is megerősítette.

Ugyanakkor, amint arról már korábban beszámoltunk a távozók listája is elég hosszú… Ezen listát erősíti: Nouvier, Deligiannidis, Florin Ștefan, Bouhenna, Rapp, Markovici és Safranko. A fiatal Petrila visszatér a Kolozsvári CFR-hez. Ugyanakkor Purece, Bajrovic, Gal Andrezly, Kovács és Jesus Fernandez közel van a szerződésbontáshoz.