Erdély

Jövő májusban lehet a magyar-„román”... Talán


Kijelőlték a világbajnokság időpontját.

 Jövőre május 2. és 8. között rendezik meg Ljubljanában a férfi jégkorongozók koronavírus-járvány miatt kétszer elhalasztott divízió I/A világbajnokságát.

 
A pandémia miatt tavaly és idén is törlésre került megmérettetésen a házigazda szlovénok mellett a francia, az osztrák, a dél-koreai, a romániai együttes és Magyarország vesz részt.
 
A nemzetközi szövetség (IIHF) friss döntései közül a magyar szövetség (MJSZ) kiemelte: jövő januárban Győrben rendezik a női U18-as divízió I/A világbajnokságot. Az ugyancsak elhalasztott tornán a magyar együttes ellenfele Szlovákia, Japán, Franciaország, Olaszország és Norvégia lesz.
 
Az már korábban eldőlt, hogy a tavasszal az utolsó pillanatban elhalasztott női A csoportos vb Calgaryban lesz augusztus 20. és 31. között. Az viszont újdonság, hogy a korábbi tervekkel ellentétben elképzelhető: 2022-ben is összecsapnak az elit csapatai. Korábban úgy volt, hogy a téli olimpia miatt ilyen esemény nem lesz, ám az IIHF most tervezi a jövő évi vb-t, erről szeptemberben tartanak szavazást.
 
Az A csoportos férfi vb-t Helsinkiben és Tamperében rendezik meg 2022 májusában -  írja az MJSZ weboldala.