Erdély

Először nyertek a Metaloglobus vendégeként


A második félidő döntött.

 Az ortodox húsvét miatt a megszokott szombat helyett már pénteken pályára lépett az FK Csíkszereda a labdarúgó másodosztály alsóházi küzdelmeiben, ahol továbbra is vezeti csoportját. Az már korábban eldőlt, hogy az FK biztosan bentmarad a másodosztályban, akárcsak soros ellenfele a Bukaresti Metaloglobus, amely otthonában a csíkiak még soha nem tudtak nyerni.

 
Tizenegy fokban és szitáló esőben mintegy 200 néző előtt vette kezdetét az alsóház rangadója Bukarestben a Metaloglobus és az FK Csíkszereda között. A 8. percben Ovidiu Herea a bal alsót célozta meg, de lövése kapu mellé ment, akárcsak a 13. percben testvére Claudiu Hereaé, aki egy szögletet követően fejelt mellé. A 25. percben ismét a hazaiak veszélyeztettek kétszer is, Rauță előbb egy lövéssel próbálkozott, majd fejjel is közel állt a gólhoz, de Gyenge mindkét alkalommal bravúrral hárított. A csíkiak is rendre felvitték a labdát a hazaiak kapuja elé, de igazán veszélyes helyzetet nem tudtak kidolgozni, aztán a 45. percben megtört a jég. Bara szemfüles labdaszerzését követően Schieb remekül tört be a Metaloglobus tizenhatosába középre passzolt, Jelena pedig nem hibázott, szezonbeli tizedik góljával megszerezték a vezetést a vendégek.
 
A szünet utáni első percekben két csíki helyzetet is jegyezhettünk, előbb Gál-Andrezly lökete akadt el Borțoneanu lábán, majd egy szép ellentámadást követően Csiszer labdáját semlegesítette Gavrilaș. A hazaiak részéről Enache tette próbára Gyengét. A 69. percben már tehetetlen Gyenge is, Sava beadására Ovidiu Herea érkezett és fejesgóljával egyenlített. Négy perc múlva Jelena áll közel a duplázáshoz, fordulatból leadott lövése a keresztléc fölött suhant el. A folytatásban Csiszer harcolt ki egy szabadrúgást kedvező helyzetben, Jebari pedig élt a lehetőséggel gyönyörű góllal szerzett ismét vezetést az FK-nak. A gólt követően a 81. percben a Metaloglobus emberhátrányba került, mivel Boiangiu szabálytalanul állította meg Gál-Andrezlyt, a játékvezető pedig kiállította tettéért a hazaiak játékosát. Az emberelőnyt kihasználva Jelena fejesét még hárítani tudta Gavrilaș, de a kipattanóra érkező Schieb már a kapuba gurított és ezzel kétgólos előnybe kerültek a csíkiak. 
 
Érdekesség, hogy a Pantelimon műgyepén még sosem vezettek két góllal a csíkiak, sőt győzelmet sem ünnepelhettek, mostanáig. Ez az eredmény azt is jelenti, hogy két fordulóval a Play-out vége előtt eldőlt, hogy az FK megnyerte csoportját.
 
Liga 2., Play-out, A csoport, 5. forduló
Bukaresti Metaloglobus – FK Csíkszereda 1–3 (0–1)
Gólszerzők: Herea O. (69.), illetve Jelena (45.), Jebari (80.), Schieb (84.)