Erdély

Kiszenvedett magyar győzelem


Nem nézett ki jól a játék.

 A divízió I/A-világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott szétlövések után 3–2-re legyőzte az ukrán csapatot barátságos mérkőzésén a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban.

A két gárda múlt csütörtökön Miskolcon találkozott, akkor 3–1-re nyertek a magyarok, akik három napja a szlovénoktól 3–0-ra kikaptak Székesfehérváron.
 
Arról változatlanul nem született döntés, hogy a válogatott egyik alapembere, a ponterős Bartalis István szerepelhet-e a vb-n, ugyanis keresztcsontsérüléssel bajlódik. Volt még két hiányzó: Sebők Balázs, aki a finn élvonal bronzcsatájában szerepel majd a hétvégén, Sofron István pedig sérült.
 
Sean Simpson szövetségi kapitány a kapuban ismét Rajna Miklósnak szavazott bizalmat, neki eleinte kevés dolga volt. Kulmala Rasmus majdnem a magyaroknak szerzett vezetést, majd lassan felpörögtek a vendégek, előbb a kapuvasat találták el, azután Feliksz Morozov maradt őrizetlenül, és közelről nem hibázott.
 
A második harmad elején az ukránok veszélyeztettek, Rajna többször bravúrral védtek, majd amikor a hazaiak kerültek emberelőnybe, Szerhij Piszarenkónak akadt dolga. A szünet előtt egy kapu előtti kavarodásnál az ukrán kapuba került a korong, videobírózás után Sárpátki Tamás lett a hivatalos gólszerző. A magyar válogatott négy másodperc híján 120 perc után volt eredményes.
 
A záró játékrészben mindkét kapu előtt adódtak ziccerek, Sárpátki kiállítása alatt a védők a gólvonalról tisztáztak. A hajrában Vas János kiállítása alatt Vitalij Ljalka remek cselek után talált be. A végén lehozta a kapust a magyar csapat, és kilenc másodperccel a vége előtt Magosi Bálint egyenlített a kapu torkából.
 
Következett a hosszabbítás, rengeteg helyzettel, gól nélkül. A rávezetésben jobbak voltak a magyarok, Hári János, Nagy Gergő és Kulmala is betalált.
 
A magyar együttes a vb előtt még egy felkészülési mérkőzést játszik: jövő csütörtökön a Koreai Köztársaság válogatottja lesz az ellenfél Káposztásmegyeren.
 
Eredmény:
Magyarország – Ukrajna 3–2 (0–1, 1–0, 1–1, 0–0, 1–0) - szétlövések után
Gól: Sárpátki (37.), Magosi (60.), Nagy G. (65. - GWS), illetve Morozov (18.), Ljalka (58.)
 
Fotó: jegkorongszovetseg.hu