Erdély

Hármat lőtt a Sepsi Grósznak


A vártnál talán nehezebben nyertek a háromszékiek és továbbra is versenyben vannak a pótselejtezőért.

Azt követően, hogy a hónap elején laza hatost gurított a megszűnés szélére sodródott Academica Clinceni-nek, a Sepsi szurkolói méltán reménykedhettek, hasonló gólzáporral kényeztetik el őket a fiúk a szintén a szakadék szélére sodródott Gaz Metan ellen is az alsóház 7. fordulójának nyitómeccsén. Csakhogy a medgyesi gyerekek – a kezdőcsapatban heten is 19 évesek vagy annál is fiatalabbak voltak, akárcsak mind az öt csere - jobban helyálltak, mint a clinceni felnőttek: tisztes helyállásuk jutalma pedig egy 3-1-es vereség lett.

A 63. másodpercben, amikor Marius Stefanescu megszerezte a vezetést a hazaiaknak, úgy tűnt, ebből akár nagy arányú győzelem is lehet: egy önfeláldozó labdaszerzés, gyors, egyérintős passzok, Fülöp István (aki a 62. percig volt a pályán, fotó lent) remek kiugratása és a Sepsi csatára meg is szerezte szezonbeli 10. gólját. Grósz Eriknek esélyt sem adott a védésre.

A mérkőzés akár magyar kapuspárharcot is hozhatott volna, de a hazaiak hálója előtt ezúttal nem Niczuly Roland, hanem Razvan Began állt. Aki a 13. percben bemutatta három védése közül az elsőt, egyben a legnagyobbat, majd az újabb lövés után Radoszlav Dimitrov kezét érte a labda. A megítélt büntetőt Francisco Santos értékesítette – az egykori Benfica- és Everton-játékos a két légiós egyike, aki nem hagyta el a medgyesi hajót, amikor az süllyedni kezdett…

Alig negyed óráig örülhettek az egyenlő állásnak a vendégek, a 33. percben ugyanis az első félidő legjobbja, Stefanescu húzott el bal oldalon, tökéletes beadását Eder Gonzalez fejelte Grósz hálójába.

A szünet után a Sepsi sokáig kínlódott, hogy bebiztosítsa győzelmét. Hiába birtokolta 62%-ban a labdát és próbálkozott 12 alkalommal kapura lövéssel, az újabb gól sokáig váratott magára. Annál is inkább, mert Catalin Golofca találatát les miatt érvénytelenítette a játékvezető – pedig két védő is a csatár mögött helyezkedett -, Stefan Askovski remek emelése pedig a felső lécen csattant. Végül a 83. percben Alexandru Tudorie lépett ki lesgyanús helyzetből és lőtt külsővel a 18 éves Grósz kapujába, beállítva a 3-1-es végeredményt.

 

A Sepsi 36 pontjával jelenleg az alsóház második helyén áll a 38 pontos Rapid mögött, de a 35 pontos Botosani előtt. A Rapid a Chindia, a Botosani pedig a Mioveni vendégeként lép pályára ebben a fordulóban. A háromszéki „sasokra” még egy hazai mérkőzés vár a Chindia ellen, majd egy craiovai kirándulás a FCU otthonába. Amennyiben ezeket sikerrel veszi, az első két hely valamelyikén végezhet – azaz részt vehet az Európai Konferencialigában való szereplésért kiírt pótselejtezőn. Az alsóház első két helyezettje ugyanis megmérkőzik egymással, majd a párharc győztese még összecsap a felsőház 3. helyezettjével az európai kupaindulásért.

fotók: www.facebook.com/osksepsi