Erdély

CFR: A kiszenvedett győzelem is 3 pontot ér


Onnan jött a megváltás, ahonnan kevesen várták – növelte előnyét a Kolozsvári CFR.

Nem brillírozik, de legalább nyer – ez a Kolozsvári CFR labdarúgó csapatának legjellemzőbb ismérve Dan Petrescu vezetőedző irányítása alatt. És mivel a soványka 1-0 is ugyanúgy 3 pontot ér, mint mondjuk a 4-0, így a „vasutasok” pillanatnyilag 5 pontra növelték előnyüket a legfőbb rivális FCSB előtt, miután vasárnap este hazai pályán Daniel Birligea fejesével legyőzték a Farul együttesét.

A CFR kapujába ezúttal is Karlo Letica kapott bizalmat, míg Hindrich Ottó a kispadról nézhette a mérkőzést. Az egykor a belga Brugge és az olasz Sampdoria együttesét is megjárt horvát októberben került a „Fellegvárba”, de az előző fordulóig nem kapott lehetőséget. A Farul játékosai pedig úgy gondolhatták, pótolja be a tétlenségét, ha már oly sokáig nem játszhatott: az első fél órában Alexi Pitu és Eduard Radaslavascu távolról, Robert Moldoveanu és Constantin Grameni közelről kínálta meg a horvátot, aki viszont állta a sarat és főleg utóbbi lövésénél védett hatalmasat, amikor a gólvonalról kotorta ki a labdát….

Ezzel szemben a CFR az elnyűhetetlen Ciprian Deac lövésén kívül nem sok mindent tudott felmutatni.

A cserékről ismerszik meg az igazán jó edző, szól a labdarúgás egyik nagy igazsága, a 66. percben a csereként beállt Billel Omrani futott el a bal szélen, az alapvonalról beadott labdáját pedig az öt perccel korábban pályára küldött Daniel Birligea (fotó) senkitől sem zavartatva fejelte be a kapuba. Az olasz harmadik osztályú Teramótól télen szerződtetett 22 éves csatárnak ez volt az első gólja negyedik meccsén. Eddig összesen 65 percet töltött a pályán…

Az előző két fordulóban a Farul hármat kapott a CSU Craiovától és négyet a FCSB-től, de az egyetlen gólocskával megnyert mérkőzésért is 3 pont jár – így a CFR jelenleg 5 ponttal vezet a bukarestiek előtt. Akik hétfőn fogadják az Arges együttesét.

A folytatásban a Kolozsvár utazik az Argeshez, fogadja a CSU Craiovát, majd az utolsó fordulóban „élvezheti” a FCSB vendéglátását.

Az alsóházban is érdekelt volt vasárnap egy erdélyi gárda: az UTA Arad Dominik Kovacic 50. percben szerzett góljával 1-0-ra kikapott Craiován a FCU együttesétől. Vereségével az Arad immár matematikailag is búcsút inthet az Európai Konferencialiga selejtezőiben való indulás jogáról feljogosító pótselejtezős szerepléstől.

fotó: www.facebook.com/cfr1907