Erdély

Duplával járult hozzá a nagykárolyi támadó, hogy maradhasson Oroszországban


Bicfalvi élete formájában van és esze ágában sincs elhagyni Jekatyerinburgot.

Öt gól a legutóbbi 9 bajnokin, szezonbeli 8. találat és 5-ször lett a meccs embere az idényben – kijelenthető tehát, hogy Eric Bicfalvi idén is az Ural húzóembere az orosz labdarúgó élvonalban! A 34 éves támadó a hétvégén duplát vágott a Dinamo kapujába – ráadásul éppen Moszkvában.

Azok után, hogy egy héttel korábban az UFA ellen látványos ollózással volt eredményes, Bicfalvi ezúttal a Dinamo ellen a 28., majd a 67. percben rúgott egy-egy gólt, aminek köszönhetően csapata meglepetésre 3-2-re nyert Moszkvában.

A nagykárolyi játékos immár 8 gólnál tart a szezonban, amivel beállította saját rekordját a Premjer Ligában – és a bajnokságból még van hátra három forduló. Az Ural jelenleg osztályozót jelentő 14. a bajnoki tabellán – négy pont előnnyel a már kieső UFA előtt és két ponttal elmaradva az egyenes bennmaradást jelentő 12. helyen álló Rubin Kazany mögött.

Bicfalvinak még négy gólra van szüksége és ő lesz az Ural legeredményesebb játékosa a Premjer Ligában. Jelenleg 39 találatnál tart. És minden jel arra utal, hamarosan ő lesz a rekorder. „Ha minden jól alakul, akkor maradok jövőre is”, árulta el a championat.com orosz oldalnak. Szerződése 2023-ig köti a jekatyerinburgiakhoz.

A „minden jól megy” kifejezés az orosz-ukrán háború mellett nyilván arra is utal, hogy az Ural bent marad a Premjer Ligában. Előbbi tekintetében nem sokat tehet az egykor a magyar válogatottal is szóba hozott játékos, utóbbi téren viszont úgy tűnik, jó kezekben van a narancssárga-fekete gárda.

fotó: ekaterinburg.bezformata.com