Erdély

Osztályváltás székely fiatalokkal


Megnyerte a csoportját a magyar válogatott.

A magyar U18-as jégkorong válogatott Asiagóban lépett jégre a Divízió I/B csoportos világbajnokságon Szlovénia, Lengyelország, Ausztria, Ukrajna, valamint Olaszország társaságában.

A Svasznek Bence szövetségi kapitány által összeállított keretben egy gyergyói és három csíki hokistai is volt Horváth Bence, Farkas László, Ravasz Csanád és Salamon Zoltán személyében.

A magyar csapat kiváló munkát végzett a világbajnokságon, hiszen minden mérkőzését behúzta. A szlovénokat 3–0-ra, a lengyeleket 5–2-re, az osztrákokat 4–0-ra, az ukránokat 2–1-re, majd a házigazda olaszokat 5–0-ra verték.

Ezzel a tökéletese teljesítménnyel feljutottak a Divízió I/A csoportba jövőben a világelitből kieső Németország és Lettország, valamint Kazahsztán, Dánia, valamint Franciaország lesznek az ellenfelek.

A torna minden mérkőzésén esett legalább egy székely gól, de más tekintetben is rendkívül jól szerepeltek székelyföldi fiúk. A világbajnokság öt meccsén összesen 14 pontot (7 gól, 7 assziszt) termeltek. Horváth Bence és Farkas László pedig a mérkőzés legjobbjának járó díjat is ki tudta érdemelni egy-egy alkalommal.

A székelyföldi fiúk mellett is rengeteg kiemelkedő egyéni teljesítmény akadt a csapatban. A torna legjobbjának is megválasztott Hegedűs Levente 3 meccset hozott le kapott gól nélkül.

Fotó: facebook