Erdély

Háromgólos csíki győzelem


Az utolsó hazai meccs.

Magabiztos háromgólos győzelmet aratott az FK Csíkszereda második ligás csapata a Jászvásári Poli felett a bajokság alsóházában.

Kellemes tavaszias időben került sor a 2021-2022-es bajnokság utolsó hazai meccsére, melyen a szebb napokat is megélt Jászvásári Politehnica volt a vendégünk. A tét nélküli meccsen az első FK helyzetet a 9. percben láthattuk, egy Jebari-Jelena összjáték után a marokkói-spanyol középpályásunk tizenhatos vonaláról eleresztett lövését a kapus még fölé tolta, akárcsak Jelena fejesét is. Egy perc múlva már Brânză is tehetetlen volt, a Jebari által elvégzett szögletrúgást követően Kovács fejese a hálóban kötött ki: 1-0. A gól után az 56 vendégszurkoló nyomdafestéket nemtűrő módon Magyarországot szidta, de erre a csapatunk újabb góllal válaszolt. A 14. percben Gál-Andrezly indította remekül Jelenát, aki elfektette a kapust és senkitől sem zavartatva a hálóba gurított: 2-0. Hat perc múlva a vendégek első komolyabb helyzetére került sor, Plokhotniuk közeli fejesét Gyenge bravúrral hárította. A 23. percben egy szép támadást követően Jelena futott el a balszélen és az üresen álló Jebarihoz gurított, aki a jobb alsót célozta, de a kapus elérte a labdát. Öt perc múlva a kék-fehérek veszélyeztettek, egy jobboldali beadást követően Plokhotniuk fejese a keresztlécen csattant. A 33. percben Gál-Andrezly jobboldali ívelésébe Jelena fejjel ért bele, de Brânză magához ölelte a játékszert. A folytatásban mindkét oldalon voltak próbálkozások, de jelentősebb gólhelyzetre már nem került sor.

Szünet után a jászvásáriak egy veszélyes helyzettel indítottak, ezúttal is Plokhotniuk állt közel a gólhoz, de lövése szerencsénkre kevéssel a kapu fölé szállt. Közben a vendégszurkolók csapatuk gyenge teljesítményét magyarellenes rigmusokkal próbálják szépíteni, a román huligánok körében népszerű “Kifelé a magyarokkal az országból”, “Hazátlanok” rigmusokat kiabáltak. Az 58. percben Muratovic lövését Gyenge semlegesítette, majd ugyancsak a monetenegrói-luxemburgi állampolgárságú játékos kapja a mérkőzés első sárgalapját egy szabálytalan szerelésért. A 67. percben két FK távoli löketet láthattunk, előbb Bara lövését Brânză ütötte ki, majd Marrone átlövése kevéssel kerülte el a kaput. A 76. percben növeltük az előnyt, egy remek Ivanovici akciót követően a labda a hosszú alsóban landolt: 3-0. A hosszabbításban a frissen becserélt Hrib egy távoli lökettel tette próbára Gyengét, de az eredmény nem változott. A lefújást követően játékosaink a Lokálpatriótákkal közösen énekelték el a Székely himnuszt és győzelemmel búcsúztak a hazai közönségtől. Az alsóházi rájátszás utolsó fordulójában csapatunk május 7-én Călărașion lép pályára.

Liga 2., Play-out, A csoport, 6. forduló
FK Csíkszereda – Jászvásári Politehnica 3–0 (2–0)
Gólszerzők: Kovács (10.), Jelena (14.), Ivanovici (76.).

Fotó: fkcsikszereda.ro