Erdély

Hátrányban az udvarhelyi teremfocisok


Két gólt kell ledolgozniuk.

Papírforma szerint alakultak a teremlabdarúgó-bajnokság elődöntői, hiszen a két nagy favorit a Dévai Autobergamo, illetve a Galaci United két meccs alatt letudta párharcát a Temesvári CFR-el és az FK Székelyudvarhellyel szemben.

Az éremért zajló küzdelmek első meccseit egyazon napon rendezték és azon hazai győzelmek születtek. A Jakab Zoltán által felkészített udvarhelyi alakulat a Temesvári CFR vendége volt, ám a várakozásokkal ellentétben az FK játéka igencsak akadozott. A hazaiak kezdtek aktívabban, majd a hazai kapusnak is volt dolga, de a vendégek játéka igencsak akadozott úgy védekezésben, mint támadásban. Ezt a bánságiak a félidő vége felé büntették: az ex-udvarhelyi Tifán passzából George David volt eredményes. A második félidő elején Nemitanu növelte a hazai előnyt. Ezt követően gólparádét rendeztek a felek. Az FK Bálint révén közelebb jött, de Grosu hamar visszaállította a kétgólos különbséget, hogy végül Tanló faragjon ismét a hátrányból. Nagyon úgy nézett ki, hogy 3–2-vel ér véget a találkozó, de a hajrában Szécsi pirosat érően szabálytalankodott Robert Lupuval szemben. Az emberelőnnyel pedig 11 másodperccel a vége előtt Nemitanu élni tudott, miután korábban kétszer a kapufát is eltalálta.

Jakab Zoltán tanítványai május 10-én, 18.00 órától fogadják a CFR-t és a biztos bronzhoz három találat kell.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó finálé is elstartolt, ahol az első meccsen a Dévai Autobergamo 4–2-es győzelmet aratott a Galaci United ellen, majd másnap egy újabb szoros meccsen 6–5-ös vereséget szenvedtek. Így a párharc 1–1-re áll és a Duna-partiak elvették a dévai pályaelőnyt.

Teremlabdarúgás
Kisdöntő: Temesvári CFR – FK Székelyudvarhely 4–2 (1–0) /Nemitanu 2, George, Grosu 1-1, illetve Bálint, Tankó 1-1/.
Döntő: Dévai Autobergamo – Galaci United 4–2 (3–2) és 5–6 (4–4).