Erdély

Sima vereség Szlovéniától


Egy harmadot bírták Rokalyék.

Bemutatkozott a Ljubljanában zajló Divízió I/A csoportos jégkorong világbajnokságon a romániai válogatott. Sok köszönet nem volt a házigazdák elleni meccsben.

Az előzetesen a torna fő esélyesének tartott hazaiak a 10. percben kihasználták, hogy rosszul védekeztek a vendégek, ám a 11 székellyel és hat honosítottal felálló romániai csapat gyorsan egyenlített. Az orosz születésű Jevgenyij Szkacskov emberelőnyben megeresztett lövése kivágódott a hátsó merevítőről, így folytatódott a játék, ám a videózás bebizonyította, hogy a korong teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon.

A második szakaszban kapu előtti kavarodásból Miha Verlic ismét vezetést szerzett, 1 perc 16 másodperc múlva pedig Ziga Jeglic villant, az addig remeklő Patrik Polc mellé nyúlt a lövésnek. A hazaiak emberelőnyben növelték a különbséget, majd három perc múlva már 5–1 volt az állás. Sőt, a szünet előtt 57 másodperccel és közvetlenül a dudaszónál újabb hazai találatok születettek.

A záró játékrészben büntetőből vette be Rok Ticar a csereként beálló Tőke Zoltán kapuját, majd egy távoli lövéssel sem bírt a székely hálóőr.

Feltűnő volt, hogy a román együttes milyen rosszul védekezik saját kapuja előtt, hat gólt is a kapu torkából kapott.

Mivel pénteken a két hibátlan gárda, a szlovén és a magyar találkozik, amelyik nyer, biztosan feljut a világelitbe.

A romániai válogatott ma 16.30 órától Dél-Korea ellen lépnek jégre.

Eredmény
Szlovénia – Románia 9–1 (1–1, 6–0, 2–0)
Gól:
Jeglic (10., 25.), Verlic (24., 40., 51.), Ograjensek (33.), Maver (36.), Cimzar (40.), Ticar (45.), illetve Szkacskov (12.).

Fotó: iihf.com