Erdély

Biszak Boglárka is megy Kínába


A Szatmárnémeti VSK kosarasa az egyik legjobban teljesítő fiatal volt az idei szezonban.

Eredetileg a tavaly kellett volna megrendezni a kínai Csengtu városában, ám a koronavírus-járvány miatt az idei esztendőre halasztották az Egyetemi Világjátékokat. Ugyan Kínában az utóbbi hetekben ismét komoly gondokat okoz a COVID, egyelőre arról nincs hír, hogy ez bármiként is érintené az Universiadét, amelynek időpontja június 26 - július 7. Amennyiben pedig az egyetemi játékok nem maradnak el, akkor Biszak Boglárka is ott lesz a román női kosárlabda-válogatott tagjaként.

A Szatmárnémeti VSK 22 éves játékosa remek teljesítményt produkált a mögöttünk hagyott szezonban. A basketball.eurobasket.com oldal statisztikái szerint 31 mérkőzésen lépett pályára, 608 percet töltött a parketten és 122 pontot dobott – ami azt jelenti, meccsenként 19,6 perc és 3,9 pont volt a mérlege.

Ez a teljesítmény nem kerülte el a Román Kosárlabda Szövetség illetékeseinek a figyelmét sem, így a 22 éves kovásznai játékos bekerült az Universiadéra készülő keretbe, számol be a gazetanord-vest.ro oldal.

Érdekesség, hogy 1981 óta, azaz 41 éve nem fordult elő, hogy Románia a férfi és a női kosárlabda-válogatottal egyaránt részt vegyen az adott Egyetemi Világjátékokon.

fotó: www.gazetanord-vest.ro