Erdély

Gyenge játék és újabb vereség


Korea ellen sem ment.

A Szlovénia ellen elszenvedett csúfos vereségből kellett volna talpra álljon a romániai jégkorong válogatott a Ljubljanában zajló Divízió I/A csoportos világbajnokság újabb játéknapján.

Az ellenfél ezúttal az a Dél-Korea volt, amely a torna nyitó meccsén sima 5–1-es vereséget szenvedett Magyarországtól.

Javítani való tehát volt mindkét oldalon. A tornán eddig mutatott játék alapján akár a kiesésről is dönthetett ez az összecsapás.

Az első harmad kiegyenlített játékot hozott. Helyzetek ugyan voltak mindkét oldalon, de Tőke és Dalton is tette a dolgát, nem mintha nagy bravúrokat kellett volna bemutassanak.

A második felvonás elején emberelőnyből vezetést szereztek az ázsiaiak. Részeghék kitámadtak, hajtottak az egyenlítésért, de Boriszenko lökete a vason csattant. A kontrázó koreaiak kihasználva a romániai védelem lazaságát hamar kettőre növelték az előnyt Tőke bizonytalanságát követően. A 11 székely és hat honosított játékossal felálló romániai együttesnek erre csak újabb kapuvassal volt válasza, az egyik kettős létszámfölényben. Egy komoly védelmi hiba után majdnem újabb dél-koreai találat esett, a korongot a gólvonalról szedte össze Tőke Zoltán kapus. Még a szünet előtt a honosított Albert Zagidullin mértani pontosságú lövése kötött ki a jobb felső sarokban.

A záró játékrészben hiába támadott a romániai alakulat, egy kipattanóból Dél-Korea ütött gólt, a végén pedig még egy üres kapus találat is született.

A romániai válogatott önmagát alúlmúlva, gyenge játékot mutat a tornán. Hiányzik a plusz a kapusoktól, a hátvédsor gyenge, és a támadók sem zárnak vissza védekezni.

Eredmény
Dél-Korea – Románia 4–1 (0–0, 2–1, 2–0)
Gólszerzők: Kim V. Cs (22.), Cson (26., 59.), Kang M. V. (46.), illetve Zagidullin (39.)

Az állás a 2. forduló (3. játéknap) után
1. Szlovénia 6 pont (13-3)
2. Magyarország 6 (7-2)
3. Koreai Köztársaság 3 (5-6)
4. Litvánia 0 (3-6)
5. Románia 0 (2-13)
A torna első két helyezettje a 2023-as elit vb-n szerepel, míg az utolsó kiesik a divízió I/B-be.

A további műsor
Péntek: Dél-Korea – Litvánia (16.30); Szlovénia – Magyarország (20.00).
Szombat: Románia – Litvánia (16.30).
Vasárnap: Magyarország – Románia (16.30), Szlovénia – Dél-Korea (20.00).

Fotó: iihf.com