Erdély

Rekordgyőzelemmel lépett egyet az újabb bajnoki cím felé a kolozsvári vasutas! Videókkal!


A CFR feladta a leckét az üldözőinek, csodát tett a Grószt ezúttal mellőző Medgyes.

Történelme legnagyobb arányú idegenbeli győzelmét aratta a román labdarúgó élvonalban a Kolozsvári CFR, miután a Liga 1 8. fordulójának szombati játéknapján 6-0-ra nyert a FC Arges otthonában.

Mi több, ez nem csak a „fellegváriak” legnagyobb arányú győzelme volt Kolozsvártól távol, de ennél nagyobb gólkülönbséggel még hazai pályán sem nyertek, így beállították ezt a rekordjukat is. Ráadásul Dan Pestrescu edző csapatai még soha nem arattak 5 gólnál nagyobb arányú győzelmet az élvonalban.

A címvédő már a 2. percben megszerezte a vezetést Adrian Paun (fotó, jobbra) révén, ám a mérkőzés legnagyobb hőse az elnyűhetetlen Ciprian Deac (fotó balra) volt. A 36 éves csapatkapitány előbb a 20. percben büntetőből megduplázta csapata előnyét, majd a következő két találat előtt ő adta a gólpasszt Cristian Maneának (37.), majd Gabriel Debeljuhnak (45.). A szünet után Manea is kiszolgálta egyszer a duplázó horvát csatárt, majd a végeredményt Claudiu Petrila állította be a 86. percben.

A kolozsváriak kapuját ezúttal is a horvát Karlo Letica védte, míg Hindrich Ottó a kispadról figyelte az eseményeket. Győzelmével a listavezető ismét öt pontra növelte előnyét a tabella élén a második FCSB ellen, amely vasárnap 19.30-kor vívja a forduló rangadóját a harmadik helyezett CSU Craiova ellen.

Szintén a kispadon maradt Grósz Erik, a Gaz Metan 18 éves kapusa onnan követte végig a „medgyesi csodát”: a Gaz Metan 15 nyeretlen mérkőzés (ebből 14 vereség) után 4-3-ra legyőzte az Academica Clinceni együttesét az „éhezők viadalán” az alsóház 8. fordulójában. A két csődbe ment, a megszűnés szélére sodródott együttes mérkőzésén a bizonyítani vágyó fiatalok legyűrték a motiválatlan felnőtteket!

Az egyaránt 19 éves Dragos Iancu és Ramon Gaspar góljaival a 23. percben már két góllal vezettek az erdélyiek, a szünetben azonban 2-2 volt az állás. A 21 éves Raul Steau a 49. percben ismét vezetést szerzett a hazaiaknak egy büntetőtőből, ám a vendégek ezúttal is kiegyenlítettek. A 87. percben azonban a zöld- foki-szigeteki Felix Mathaus fejesére már nem jött válasz – így a Gaz Metan január 23. után tudott ismét meccset nyerni. Könnyen lehet, hogy fennállása során az utolsót….

Az alsóház másik mérkőzésén a harmadik erdélyi gárda, az UTA Arad 1-0-ra legyőzte a Mioveni együttesét a litván Modestas Vorobjovas 27. percben szerzett góljával, így győzelemmel búcsúztak szurkolóiktól ebben a szezonban. Az aradiak számára az is belefért, hogy az albán Idriz Batha a 11. percben büntetőt hibázott. A vendégeknél Veres Szilárd ezúttal nem lépett pályára.

A negyedik erdélyi csapat, a Sepsi vasárnap 14.30-kor fogadja a Chindia Targoviste együttesét.

fotó: www.facebook.com/cfr1907