Erdély

Gólgazdag meccsel zárták az idényt


Sima győzelem a Duna-partján.

Gólgazdag meccsel zárta a 2021-2022-es idényt az FK Csíkszereda a Duna-parton, ahol második ligás bajnokságban egy felejthető első félidő után kitömte a Călărași hálóját.

Több helyen is módosított a kezdőcsapaton a bajnokság utolsó fordulójában Dican Ferenc a csíkiak vezetőedzőjét, aki a Călărași elleni mérkőzésen olyan játékosokat küldött pályára, akik eddig kevés lehetőséget kaptak. A kapuban például Moga kezdett, de a védelemben ott volt Takács, mellett két fiatal: Csedő és Vita, miközben a támadó szekcióban ezúttal Ivanovici és Rodrigo volt nevezve.

Az első FK helyzet az 5. percben történt, Jebari egy gyors indítással helyzetbe hozta honfitársát Rodrigot, de a spanyol játékos mellé rúgta a labdát. Két perc múlva szabadrúgáshoz jutott az FK, amelyet Jebari végzett el a baloldalról, Gál-Andrezlyhez passzolt a tizenhatoson belülre, a felvidéki középpályás pedig a kapu torkába rúgta a labdát, ahova érkezett Csedő Szilárd és a mindössze 17 éves fiatal akadémista élt a lehetőséggel, megszerezte a vezetést. A gólt követően nagyon leült a játék, főleg az FK részéről vakációs hangulatúvá vált a meccs. A 27. percben a hazaiak részéről Moise rázta meg magát és egyéni akcióba kezdett, sikeresen eljutott a tizenhatos elé, de lövése nem találta el a kaput. Hét perc múlva Jebari növelhette volna az előnyt, de közelről leadott lövését Costache bravúrral hárította. Szünet előtt meglepetésre egyenlített a hazai együttes, egy szabadrúgást követően a mieink nem tudtak felszabadítani és Moise kirúgta a jobb felsőt, Moga tehetetlen volt.

A második félidőt góllal indította az FK, a frissen becserélt Jelena egy bedobást követően szemtől szemben a kapussal inkább visszagurított az üresen álló Takácsnak, aki ismét előnyhöz juttatta a székelyföldi csapatot. A következő gólra se kell sokat várni, három perc múlva Jebari küzdött meg a labdáért és önzetlenül passzolt a jó iramban érkező Szondinak, aki mattolta Costachet: 1-3.

A 65. percben az FK negyedik szögletét végezhette el, Ivanovici beadásába Jelena fejelt bele és a gólpassz után, a gólszerzők közé is feliratkozott. Jelenának ez volt a szezonbeli tizenegyedik gólja. Három perc múlva Gál-Andrezly a bal kapufa tövét találja el, a kipattanóra érkezett ugyan Jelena, de a frissen becserélt Alexandru kapus hárítani tudott. A szögletet követően Szondi duplázni tudott, gyönyörű fejesgóljával négyre nőtt a különbség.

A 85. percben faragott hátrányából a hazai együttes, Colesei ugratta ki az üresen lévő Tatarut, aki közelről mattolta Mogat. Három perc múlva Bara cselezi be magát az ellenfél tizenhatosába, jó helyzetből lőhetett volna, de önzetlenül ki gurította Gál-Andrezlynek, aki nem számított erre és lemarad a labdáról. A következő pillanatban már Gál-Andrezly futott be egy elérhetetlennek tűnő labdát beadására a frissen becserélt Orbán Milán érkezett, fiatal játékos pedig a kapuba bólintott.

A csíki csapat a második játékrészben sokkal jobban felpörgött a bajnokság utolsó meccsére, így az első félidőben látottakat hamar feledtették velünk. Összességében elmondhatjuk, hogy a mérkőzés legnagyobb nyertesei a fiatalok voltak, akik közül Csedő és Orbán egyszer, majd Szondi kétszer is eredményes volt.

Liga 2., Play-out, A csoport, 7. forduló
Dunărea Călărași – FK Csíkszereda 2–6 (1–1)
Gólszerzők: Moise (45.), Tataru (85.) illetve Csedő (7.), Takács (47.), Szondi (50., 69.), Jelena (65.), Orbán (88.)

Fotó: fkcsikszereda.ro