Erdély

Ezúttal könnyelműségével hívta fel magára a figyelmet az erdélyi csatár! Videóval


Edzője nem is díjazta a dolgot, a szünetben már nem kellett visszajönnie a pályára.

Azt követően, hogy a magyar labdarúgó NB I előző fordulójában, a Ferencváros ellen két góljával és egy góllá váltott szabadrúgás kiharcolásával hívta fel magára a figyelmet a Zalaegerszeg csatára, Zsóri Dániel, a 32. játéknapon könnyelműsége miatt irányult rá a figyelem. Edzője nem is díjazta a dolgot!

A Zalaegerszeg a sereghajtó Gyirmótot fogadta, a 41. percben a vendégkapus hibája után Zsóri került ziccerben, ám egy egyszerű megoldás vagy passz helyett a nagyváradi születésű csatár felelőtlen rabonával próbálkozott - mintegy 18 méterről. A labda pedig elkerülte a kaput, a 21 éves játékos megmozdulását nem is díjazták a társak, Molnár Balázs edző pedig azzal jutalmazta, hogy a szünet után már nem kellett visszatérnie a pályára. Taktikai okokból, magyarázta az Espanyol korábbi középpályása….

Zsóri pontosan úgy járt, mint jó két évtizeddel ezelőtt a román válogatott csatára, Daniel Pancu, aki a török Besiktas egyik meccsén próbálkozott sikertelenül a rabonával - Mircea Lucescu edző pedig szinte azonnal lecserélte. A zalaegerszegi mérkőzést amúgy végül a Gyirmót nyerte 1-0-ra, ami két helyébe is került a jelenleg nyolcadik ZTE-nek a tabellán, egy fordulóval a vége előtt. Kérdés, ezek után a záró fordulóban, Kisvárdán pályán lehet-e Zsóri, tekintve, hogy a MOL Fehérvár kölcsönjátékosaként szerepel jelenleg kék-fehérben.

Nem volt jobb napja Pászka Lórándnak sem, a kézdivásárhelyi védő a 68. percben, 0-1-es állásnál lépett pályára a Ferencvárosban, amely végül nagy meglepetésre 3-0-ra kikapott az MTK-tól az örökrangadón. Mindez azonban mit sem változtatott a bajnok mérkőzés utáni frenetikus ünneplésén…

A Puskás Akadémia Debrecenben ért el 1-1-es döntetlent, így továbbra is versenyben van a második helyért a Kisvárdával, amely viszont Pakson nyert 1-0-ra. A Puskásban Corbu Marius a szünetben állt be, a Kisvárdában viszont Claudiu Bumba a 77. percig volt a pályán volt kezdődként. Szintén kezdett és végig a pályán is volt Adrian Rus a MOL Fehérvárban (1-1 Újpesten), míg a Mezőkövesden Tordai Árpád kiszorult a kezdőből, helyette a Milan-nevelésű olasz Riccardo Piscitelli védett a Kispest elleni gól nélküli döntetlent hozó találkozón.