Erdély

Címvédésre készülnek a csíki fiatalok


A duplázás lehetősége.

Évről évre egyre jobb és nagyobb eredményeket ér el az FK Csíkszereda labdarúgó klub utánpótlása. Az U19-es csapat bajnoki címvédőként vágott neki a 2021/2022-es idénynek és Demény Norbert alakulata igazolta magát.

Hatalmas és emlékezetes csatában már behúzta a Román Kupát a székelyföldi házi döntőben a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-ellen.

Most viszont a román bajnoki címvédés a tét a fiatalok előtt, akik ma este 17.30 órától a Bukaresti Rapid giulesti stadionjában lépnek pályára a Kolozsvári U ellen.

A felek a szezonbeli negyedik és egyben utolsó egymás elleni meccsére készülnek. Az alapszakasz során mindkét csapat a Nyugati csoportba kapott besorolást. Itt az FK hazai pályán 4–0-ra nyert a kolozsváriak ellen, majd kéz a kézben mentek tovább a felsőházi rájátszásba.

Itt viszont már osztoztak a győzelmeken a felek. Kőkemény csatát vívtak a csapatok, néha néha a durvaság határán is túlléptek. Kolozsváron 2–0-ra nyert az U, míg Csíkszeredában 2–1-re győzött az FK.

A felsőházi rájátszás végén mindkét csapat 44 ponttal végzett az első két helyen, ám az U-nak jobb volt az egymás elleni eredménye, így elsőként rangsorolták. Az elődöntőben a kolozsváriak a Bukaresti Dinamot ejtették ki. Az odavágón 2–1-re ugyan kikaptak, de a visszavágón 3–1-re győzni tudtak. Az FK Csíkszereda az elmúlt évek kirakatcsapatát a Hagi Akadémiát ejtette ki büntetőkkel.

– Az a rutin, amit eddig gyűjtöttünk természetesen a segítségünkre lehet. Küzdelmes meccsre számítok, mert az ellenfél foggal körömmel ragaszkodni fog ahhoz, hogy nyerjen, akárcsak mi. Ismerjük egymást, ők is nyertek már ellenünk, mi is vertük meg őket, tehát mindenképp egy nyitott összecsapás lesz. Mindenképp egy taktikai csata lesz, kőkemény fizikális küzdelemmel. – fogalmazott Demény Norbert az FK vezetőedzője.

Hozzátette, a keret minden tagja egészséges és már nagyon várják a meccset a bukaresti Rapid stadionban.

A kolozsváriak oldalán is óriási a bizonyítási vágy a csapat vezetőedzőjének értékelése szerint. Marius Süller, elmondta, hogy csapatából mindenki nagyon motivált. Győzelemre éhes.

– Tisztában vagyunk azzal, hogy Csíkszeredának nagyobb a tapasztalata, hiszen tavaly megnyerték a bajnokságot és ott lehettek az ifjúsági Bajnokok Ligájában. Sőt az idén újból kiejtették a Farult. Ha harcolsz kikaphatsz, de ha nem küzdesz, akkor máris kikaptál. – fogalmazott a vezetőedző.

Az FK Csíkszereda – Kolozsvári Universitatea fináléra öt szurkolói busz indul, kettő Csíkszeredából, egy Marosvásárhelyről, egy Sepsiszentgyörgyről és egy busz Krasznáról. Az U19-es Elitliga döntőjét pénteken 17 óra 30 perckor a Digisport 1 élőben közvetíti. A mérkőzés játékvezetője Horia Mladinovici, segítői Cosmin Vatamanu, Mihaita Necula, Vasile Buzea és a megfigyelő Vasile Buzea lesz.

A mérkőzés tétje a bajnoki cím mellett az ifjúsági Bajnokok Ligájába való indulás.

Fotó: fkcsikszereda.ro