Erdély

Rutinos egykori válogatott a Sepsi 3. új igazolása


A háromszéki lesz a targovistei játékos 8. klubja négy országon belül.

Cosmin Matei személyében a Sepsi OSK labdarúgó-csapata bejelentette harmadik nyári igazolását is hétfő délben. A 30 éves középpályás alig néhány hete esett ki az élvonalból a Dinamóval…

Matei a konstancai Farul neveltje, a 2010-es évek elején a román labdarúgás nagy ígéretének tartották: le is csapott rá előbb a Steaua, majd, miután Ghenceán nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, következett az Astra, aztán a Dinamo. A két bukaresti klubbal egyaránt megnyerte a Román Kupát, a Dinamóval még a Szuperkupát is. Ebben az időszakban a válogatottban is pályára lépett Albánia ellen.

A következő három évet külföldön töltötte, előbb a görög Atromitosban, majd a török Genclerbirligiben, aztán a horvát Istrában. Sehol sem alkotott igazán maradandót, így 2019-ben visszatért előbb Konstancára, majd tavaly nyáron a Dinamóhoz.

A kreatív középpályás a román élvonalban összesen 207 mérkőzésen lépett eddig pályára, ezeken 26 gólt és 21 gólpasszt ért el. A török Süperligában 12 meccs és 1 gól, a görög Super League-ben 11 meccs és 1 gól, a horvát HNL-ben 14 találkozón 3 találat a mérlege.

A medgyesi Gaz Metantól igazolt Francisco Junior és a Voluntari-tól elcsábított Ion Gheorghe után Matei a Sepsi harmadik idei új igazolása, míg az eddig kölcsönben szereplő Rares Ispast végleg leszerződtették a Kolozsvári CFR-től.
 
fotó: www.facebook.com/osksepsi