Erdély

Román után albán válogatottal erősít az Arad


A két igazolás mellett egy távozót is bejelentett a maros-parti egyesület.

A távozók után bejelentette első nyári szerzeményeit is a román labdarúgó élvonalban szereplő URA Arad együttese: a csatár Claudiu Keserűt és a védő Erion Hoxhallarit.

Keserűt (fotó lent, jobbra) valószínűleg nem kell bemutatni a román labdarúgás ismerőinek: a Nagyváradon született, magyar felmenőkkel is rendelkező csatár szülővárosában, a Bihor FC-ben nevelkedett és mutatkozott be. Fiatalon elvitte a Nantes, de Franciaországban szerepelt a Tour, az Angers és a Bastia színeiben is. Összesen 76 élvonalbeli meccs és 12 gól, valamint 164 másodosztályú fellépésen elért 55 gól és 20 gólpassz után következett a Steaua, majd a katari El-Garafa, aztán a Ludogorec. Utóbbival hatszor volt bolgár bajnok, 138 találkozón 55 gólt és 20 gólpasszt jegyzett. A nyáron tért vissza a FCSB-hez, amelynél azonban kegyvesztetté vált. A 47-szeres válogatott csatár, aki kétszeres román bajnok, 19 év után tér vissza Erdélybe.

Hoxhallari (fotó, fent) egy 26 éves albán védő, aki eddig 3-szor lépett pályára a válogatottban, amelynek színeiben jelenleg a Nemzeti Ligája-mérkőzésekre készül. A 183 centiméteres középső védő az FK Tirana neveltje, de kölcsönbe szerepelt az osztrák GAK, valamint a

Teuta és a Laci színeiben is. Az albán élvonalban 228 mérkőzésen szerzett 9 gól és ugyanannyi gólpassz a mérlege. Kétszer nyerte meg az albán bajnokságot, egyszer pedig a kupát.

Az érkezők mellet távozóról is beszámolhatunk: a brazil-román-olasz Nicolao Dumitru Cardoso fél év, 12 meccs és 2 gól után hagyja el a piros-fehéreket.

fotók: www.facebook.com/uta1945arad/