Erdély

Visszavonult a Sportklub kapitánya


Másodedzőnek áll.

Huszonkét szezont követően idén fejezte be profi játékospályafutását Papp Szabolcs a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatának kapitánya. A különösen hosszúra nyúló karrier során tudatosan készült az edzői feladatokra, amelyeket mostantól élesben is gyakorolhat, hiszen kinevezték a Sapientia U23 másodedzőjévé.

– A mai naptól kezdődően új taggal bővül a csapat edzői stábja. Jens Brändström munkáját Papp Szabolcs, a Csíkszeredai Sportklub legendás játékosa fogja segíteni. A korábbi kék-fehér csapatkapitány idén döntött úgy, hogy felhagy az aktív sporttal, és új kihívást keres a jégkorongban. Örülünk, hogy az pályafutásának új fejezetét a Sapientia U23-nál kezdi meg másodedzőként. Biztosak vagyunk benne, hogy a játékosok számára nagy lökést, plusz motivációt nyújt majd a jelenléte. Isten hozott, Papp Szabolcs! Sok sikert kívánunk zöld-fehérben! Csapatunk korábbi másodedzője természetesen ezentúl is a fiúk mellett marad, azonban mostantól új szerepben segíti a fejlődésüket. Antal Zsombor az elitképzésben részt vevő játékosok, köztük a sapis srácok fizikai felkészítéséért felel. – olvasható a Sapientia közleményében.

A Sapientia szakmai stábjával kapcsolatban a csapat közösségi oldalán megjelent annak összetétele. Ez alapján, mint korábbról már ismert volt, Jens Brändström maradt a másodedző, míg a másodedzői posztba érkezett Papp Szabolcs. A korábbi másodedző, Antal Zsombor, sem szakad el a kerettől, hiszen erőnléti edző lesz. Farkas Tamás marad a kapusedző, aki egyben a magyar felnőtt válogatott kapusedzője is, míg dr. Sólyom Annamária a csapatorvos, Császár Róbert a felszerelés-menedzser, és Horvát Tamás a csapatmenedzser.

Fotó: Hargita Népe / László F. Csaba