Erdély

CFR: Hosszú távon zsákutca, de rövid távon üdvözülés?


Nem hiszünk a szemünknek, milyen három átigazolást jelentett be a Kolozsvár labdarúgó-csapata!

Alaposan belecsapott az átigazolásokba a Kolozsvári CFR labdarúgócsapata! A zsinórban ötödik bajnoki címét megnyerő együttes egy napon belül három mezőnyjátékos érkezését jelentette be: a horvát Karlo Muhar és Karlo Brucic, valamint a dán-olasz Vito Hammershöy-Mistrati is a „kincses városban” folytatja.

A 30 éves Hammershöy-Mistratira (fotó, fent) alighanem az Európai Konferencialigában figyelt fel a „Vasutas”, ahol a Randers színeiben mindkét meccsen pályára lépett az erdélyiek ellen. A középső középpályás a mögöttünk hagyott szezonban 45 meccsen játszott a dánok színeiben, ezeken 10 gólt szerzett és négyet készített elő.

Szintén középső középpályás a horvát Karlo Muhar (fotó), aki a lengyel Lech Poznantól érkezik. Legalábbis papíron, a legutóbbi szezont ugyanis a CSZKA Szófiában töltötte kölcsönben. A bolgár gárdában 36 meccs és 2 gól a mérlege. A 26 éves játékos 2019-ben került a horvát Inter Zapresictől a Lechhez – igaz, közben a török Kayserisport is megjárta kölcsönben.

Nem pelyhes ajkú tehetség Karlo Brucic (fotó) sem, a 30 éves horvát a Koperrel nyert Szlovén Kupát néhány hete, korábban pedig horvát és litván bajnokságot is ünnepelhetett a Dinamo Zágráb és a Suduva színeiben, de szerepelt Izraelben, Japánban, Görögországban és Fehéroroszországban is. Ő bal szélső, ami arra utalhat, hogy Mario Camora tehermentesítésére érkezik – talán a 26 éves Florin Stefan helyére?A CFR hivatalosan is bemutatta Christopher Braunt (fotó) is, akinek leigazolását már a tavasz folyamán bejelentette az egyesület. A 30 éves német a védelem jobb oldalára érkezik a Botosanitól. Távozott viszont a 23 éves Daniel Paraschiv, aki végleg az újonc Hermannstadt játékosa maradt.Elnézve az új igazolások életkorát, egyértelművé válik, hogy Kolozsváron a pillanatnyi sikerek ígéretének oltárán mindenféle hosszú távú stratégiát feláldoznak. Ugyanezt erősíti, hogy a 21 éves Rares Ispast is végleg elengedték a Sepsihez, a szupertehetségnek tűnő 19 éves Hindrich Ottót pedig a Kisvárdához – 250.000 eurós kölcsönilleték fejében.

Kétségtelen, a stratégia egyelőre működik. De mi történik akkor, ha az azonnali sikerek elmaradnak?

fotó: www.facebook.com/cfr1907