Erdély

Pászka már a BL-re készül


A Ferencváros kézdiszentkereszti védője mentálisan erősnek érzi magát és kész harcba szállni a csapatba kerülésért.

Erdélyben, a szüleivel töltötte rövidke nyári vakációját Pászka Lóránd, a Ferencváros székely védője. „Az az igazi kikapcsolódás, ha otthon lehetek a családommal”, árulta el a zöld-fehérek az ausztriai Bad Radkersburgban zajló edzőtáborából a Nemzeti Sportnak.

A 26 éves bal oldali védő a tavasszal került a Ferencvároshoz a farmcsapat Soroksártól, aztán jött a villámkarrier: második bajnokiján bajnokságot, második kupameccsén Magyar Kupát nyert. Mérlege: öt bajnokin 4 gólpassz.

„Szüleim felhívták a figyelmemet, hiába lettem magyar bajnok és Magyar Kupa-győztes rövid időn leforgása alatt, hiába robbantam be az élvonalba, maradjak két lábbal a földön. …Nem vagyok az a típus, aki elszállna magától, és azt hiszi, övé a világ”, mondja.

Noha rövid volt a szabadság, de otthon feltöltődött, így frissen, kipihenten kezdte el a felkészülést. Jöhet tehát a Bajnokok Ligája”. „Várom az első mérkőzésünket, de azt nem mondom, hogy túlizgulom. A játéknapokat kívülről fújom, a selejtezők első mérkőzése július ötödikén vagy hatodikán vár ránk, a sorsolást pedig június tizennegyedikén rendezik”, sorolja Pászka.

És hogy máris alapembere lehet a Ferencvárosnak? „Rajtam nem múlik, a felkészülés alatt is mindent beleadok, hogy a lehető legjobb állapotban várjam a BL-selejtezőt és a bajnokságot”, biztosít a kézdiszentkereszti játékos.

fotó: www.facebook.com/fradi.hu