Erdély

A Csíkszereda egykori edzője lesz a CSU Craiova új mestere


A brassói szakember öt hónapja munkanélküli, ő váltja Laurentiu Reghecampfot.

Már nem Laurentiu Reghecampf a román élvonalbeli CSU Craiova vezetőedzője: a 46 éves szakembernek kevesebb, mint egy szezon után megköszönték a munkáját. Az edző távozását vasárnap este jelentette be az egyesület, hétfőn pedig már ismert az új tréner: Bálint László György.

Egybehangzó sajtóértesülések szerint a 43 éves brassói szakember lesz az „oroszlánok” edzője a következő szezonban. A Tatrang, a Clinceni, a marosvásárhelyi ASA 2013, az FK Csíkszereda, a Snagov, a Metaloglobus és az Aradi UTA után ez lesz a játékosként a Diósgyőrben is megforduló szakember nyolcadik klubja. Egyben a második a román élvonalban.

Bálint legnagyobb sikereit kétségtelenül Aradon érte el, hiszen 12 év távollét után vezette ismét vissza az UTA-t az első osztályba. Aztán hiába tartotta bent könnyedén a „piros-fehéreket” a Liga 1-ben, a következő szezon közepén, idén januárban távoznia kellett. Bálint 62 mérkőzésen ült az Arad kispadján az élvonalban, a csapat ezeken meccsenként átlagosan 1,33 pontot szerzett.

Az erdélyi szakembernek nem lesz könnyű dolga Craiován, a CSU ugyanis évek óta igyekszik megtörni a Kolozsvári CFR bajnoki hegemóniáját – egyelőre sikertelenül. Az azonnali célkitűzések között szerepel továbbá az Európai Konferencialiga csoportkörének elérése is…

fotó: www.livearad.ro