Erdély

A bajnokcsapatból erősít a Sepsi


A 24 éves védő megjárt már egy Európa-bajnokságot, Kolozsváron mégsem tartottak rá igényt.

Denis Ciobotariu a román labdarúgó élvonalban szereplő Sepsi OSK legújabb igazolása – ezt maga a klub jelentette be hétfő délután. A 24 éves védő a Kolozsvári CFR-től érkezik és három évre kötelezte el magát.

Ciobotariuért 2020 elején 150.000 eurót fizetett a CFR a bukaresti Dinamónak, de Dan Petrescu vezetőedző tetszését soha nem sikerült elnyernie. Ennek ellenére tavaly nyáron szerepelt az U21-es Európa-bajnokságon, idén tavasszal pedig a Voluntari színeiben játszott kölcsönben. Beszédes példa, hogy a szezon első hat, amúgy győztes fordulójában, még Marius Sumudica irányítása alatt, minden meccsen pályára lépett – Petrescu visszatérésével viszont már egyen sem.

Ciobotariu a háromszékiek ötödik nyári igazolása Francisco Junior (Gaz Metan), Ion Gheorghe (Voluntari), Rares Ispas (Kolozsvári CFR, kölcsön után végleg) és Cosmin Matei (Dinamo) után. Időközben pedig az is eldőlt, hogy a távozó Gabriel Vasvari és Razvan Tincu egyaránt Jászvásáron folytatja pályafutását.

A Sepsi amúgy hétfőn kezdte meg a felkészülést a következő szezonra. Négy napot otthon készülnek, majd az ausztriai Kaprunban teszik át a főhadiszállásukat. Azt is tudni lehet, hogy június 22-én a Ferencvárossal, 24-én a Legia Varsóval, 27-én a CSZKA Szófiával, 30-án pedig a német Karlsruhéval játszanak felkészülési mérkőzést.

 fotó: www.facebook.com/osksepsi