Erdély

Bajnokságot nyernének... egy-két éven belül


Tiszta célok Gyergyószentmiklóson.

Két éven belül szeretné megnyerni a jégkorong Erste Ligát a Gyergyói HK, Szilassy Zoltán vezetőedző szerint. A szakember az M4 Sport Sporthíradójában beszélt erről. Kiemelte, hogy tavaly nyáron, amikor drasztikus változások révén átalakították a keretet, azt tűzték ki célnak, hogy szeretnének három éven belül diadalmaskodni a ligában, ebből pedig elment egy év.
Emlékeztetett, hogy a rájátszás elődöntőjében, amikor elvették a pályaelőnyt az FTC-vel szemben, 36 órán belül 14 játékosuk dőlt ki a sorból vírus miatt, így hiába „futottak jól”, nem tudták végigvinni a párharcot, pedig jó esélyük volt a továbbjutásra.

– Nem vagyunk elégedetlenek, de elégedettek sem lehetünk. A helyiek azt mondják, hogy ez volt az eddigi legjobb szezonja a GYHK-nak – tette hozzá Szilassy. Jelezte azt is, hogy az Erste Ligában bevezetendő új játékos-pontrendszer miatt két-három távozójuk lehet, míg a védőposzton két új légióssal számolnak. A csapat május 16-a óta két csoportban, Erdélyben, illetve Érden alapozik.

A kerettel kapcsolatosan László Zoltán a klub alelnöke nyilatkozott a klub honlapjának.

– Az Erste Ligában egy új helyzet áll elő következő szezontól. Bevezetésre kerül a pontrendszer. Mi nagyon szerencsés helyzetben vagyunk, mert nemcsak jónak tartjuk a keretünket, de tökéletesen meg is felel a pontrendszer követelményeinek. Természetesen elégedettek vagyunk a szakmai munkával is. A keretünk legnagyobb része egyben marad. 1-2 poszton lesznek változások, erősítések, tehát szinte ugyanaz a csapat marad jövőre is. Azt is elmondhatjuk, hogy nem csak egy évre gondolkodunk előre, az edzőnkkel és számos meghatározó játékosunkkal 2025-ig érvényes szerződést kötöttünk. A tavaly összeállt csapat már közel volt ahhoz, hogy az Erste Liga döntőbe jusson, úgy is, hogy még nem éreztük teljesen késznek erre. Mondhatjuk azt is, hogy a jövő szezon csapata játszott az idén. Most már tudjuk, mire lehetünk képesek, most összeforrottabban, egymást jól ismerve léphetnek jégre. A biztos anyagi háttér klubelnökünknek, Balázs Attilának és más támogatóknak köszönhetően most is rendelkezésre áll ehhez. Nem akarunk nagy célokat kitűzni most, de nyilván szépek a reményeink… – fogalmazott az alelnök.

Fotó: Gyergyói Hoki Klub / facebook