Erdély

Vereséggel indították az EB-t


Gergely végig a pályán volt

A felvidéki Dunaszerdahelyen, a MOL Arénában, kezdte meg szereplését a romániai válogatott az U19-es labdarúgó Európa-bajnokságon Olaszország ellen. A keretben egyetlen magyarként ott van az FK Csíkszereda meghatározó játékosa Gergely Botond is, aki az olaszok ellen végig a pályán volt. Ez egyben azt is jelentette, hogy ő az első neveltje a Székelyföldi Labdarúgó Akadémiának, aki egy nagy nemzetközi tornán pályára lép.

Az olaszok két alapemberük nélkül érkeztek az Eb-re, hiszen Wilfried Gnot és a nagy válogatottban bemutatkozó Giorgio Scalvini sem utazott Szlovákiába. A mérkőzés első felében az olaszok akarata érvényesült, ám a helyzeteikkel nem tudtak élni, hogy a félidő vége felé Andronache révén feljegyezzük az első román helyzetet.

A fordulást követően felpörögtek az események. A 47. percben Baldanzi megszerezte a vezetést az olaszoknak, majd gyorsan jött a válasz. A temesvári Andrei a kapufát találta el, ám a kipattanót Andronache pofozta be. Az olaszok ezt követően rátapostak a gázra és ez egy újabb gólt ért számukra. Volpato volt eredményes. Az előnnyel már jól sáfárkodtak és magabiztos játékkal húzták be a meccset.

A csoport másik mérkőzésén a házigazda Szlovákia sima 5–0-s vereséget szenvedett Franciaországtól. A következő fordulóban Szlovákia – Olaszország, illetve Románia – Franciaország találkozót rendeznek, holnap este. A másik ág meccsei – Szerbia – Izrael, Anglia – Ausztria – tegnap kora este kezdődtek el.

– Nagyon jó érzés volt, hogy kezdő lehettem az Európa-bajnokságon, ráadásul az olaszok ellen. Jó képességű csapat volt, uralták a játékot, de nekünk is megvoltak a lehetőségeink amikre, ha figyelünk jobb eredményt tudtunk volna elérni. Kielemezzük a meccset és koncentrálunk a francia válogatottra. – fogalmazott Gergely a mérkőzést követően.

Európa-bajnokság, U19, A csoport
Románia – Olaszország 1–2 (0–0)
Gólszerzők:
Andronache (53.), illetve Baldanzi (47.), Volpato (68.).

Szlovákia – Franciaország 0–5 (0–2)
Gólszerzők
: Tchouna (16.), Bonny (33., 59.), Virginius (57., 62.).

Fotó: frf.ro