Erdély

A Milan védőjének gólja sem segített Gergely Botondékon


Az FK Csíkszereda védője alapember az Európa-bajnokságon, még harcban vannak a világbajnokságért.

Második mérkőzését is elveszítette a Szlovákiában zajló U19-es Európa-bajnokságon a Gergely Botonddal felálló román labdarúgó válogatott: Olaszország után Franciaországtól is 2-1-re kaptak ki.

A Dunaszerdahelyen, a MOL Arénában rendezett mérkőzésen az esélyesebb franciák villámgyorsan lerendezték a három pont sorsát: a Rennes játékosa, Loum Tchaouna a 12., a Reims futballistája, Martin Adeline pedig a 20. percben talált be Robert Popa kapujába. Beszédes, hogy fiatal koruk ellenére Tchaouna már 10, Adeline pedig 8 alkalommal pályára léphetett a francia élvonalban!

A románok gólját a Milan utánpótlásában pallérozódó Andrei Coubis jegyezte a 82. percben, izgalmassá téve a hajrát. Gergely Botond (4-es mez, álló sor, balról a harmadik) ezúttal is végigjátszotta a mérkőzést, akárcsak az Olaszország elleni nyitótalálkozón.

Románia számára még egy mérkőzés van hátra a tornán a házigazda Szlovákia ellen pénteken, amely ugyan továbbjutást már semmiképpen nem érhet, de rendkívül fontos: a két csoportharmadik ugyanis megvív egymással az 5. helyért, ami lehetőséget biztosít, hogy az adott válogatott részt vegyen az U20-as világbajnokságon Indonéziában. Mivel Románia gólaránya -2, Szlovákiáé pedig -6, így a döntetlen is indonéziai menetjegyet jelentene Bergelyék számára.

fotó: frf.ro