Erdély

Újabb büntető-dráma Kolozsváron, Balgradean a hős Videókkal


Madagaszkári játékos jelentette az Arad vesztét, a VAR „sem tudta” megakadályozni a CFR győzelmét.

A Sepsi elleni Szuperkupa-vereség (1-2) és az örmény Pjunyik Jereván elleni két döntetlen és Bajnokok Ligája-búcsú után megszerezte szezonbeli első győzelmét a Kolozsvári CFR labdarúgócsapata: a Superliga első fordulójában a Rapid ellen. Előtte az UTA Arad az erdélyi csapatok közül elsőként szenvedett vereséget a szezonban.

A Hermannstadt pénteki győzelme és a Sepsi döntetlenje után az UTA lépett pályára harmadik erdélyi együttesként az új szezon első fordulójában és a lehető legrosszabbul kezdte a mérkőzést: Dorian Betrand már a 2. percben vezetést szerzett az Arges számára. A madagaszkári válogatott csatár a folytatásban is nagyon élt, rendre komoly fejfájást okozott Florin Iacob kapusnak, mi több, az 54. percben megszerezte önmaga és csapata második gólját, beállítva ezzel a 2-0-s végeredményt.

A sokkoló BL-búcsú után alig három nappal a Kolozsvári CFR igazi rangadóval kezdte az új szezont: a merész célokat dédelgető bukaresti Rapid volt a címvédő vendége. Dan Petrescu edző szinte a teljes kezdőcsapatát kicserélte, az örmények elleni szerdai kezdőből csak a kapus Cristian Balgradean, a csapatkapitány Mario Camora és a vezér Ciprian Deac maradt hírmondónak. Bukaresti helyzetekkel kezdődött a találkozó, a 17. percben mégis a kolozsváriak szerezték meg a vezetést: szöglet után Horatiu Moldovan csak középre tudta kiütni a labdát egy közeli fejes után, érkezett viszont Yuri Matias és közelről megszerezte a CFR vezető találatát.

Az első félidőben felváltva forogtak veszélyben a kapuk, mind Balgradean, mind Moldovan bemutatott jó pár bravúrt. A szünet után már kevesebb dolguk akadt a kapusoknak, az utolsó pillanatokban azonban felpörögtek az események. A 94. percben a vendégek beadása Ovidiu Hoban kezében akadt el, a játékvezető továbbot intett, a VAR viszont büntetőt ítélt. A labda mögé Cristian Albu állt, de Balgradean védeni tudott – akárcsak szerdán a Pjunyik ellen…

Ha nehezen is, de győzelemmel kezdte az új idényt a címvédő, amely csűrtökökön 20.30-tól az andorrai Inter Club d`Escaldes együttesét fogadja az Európai Konferencia-liga második selejtezőkörében.

Az ötödik erdélyi gárda, a Kolozsvári U vasárnap este a FCSB otthonában mutatkozik be.


  fotó: www.facebook.com/cfr1907