Erdély

A finn kapitány fia a GYHK-nál


Érdekes igazolás.

26 esztendős finn hátvéddel erősítette meg sorait a Gyergyói HK jégkorongcsapata, amely leigazolta Jimi Jalonent. A 26 éves hátvéd 2016 és 2022 között 111 Liiga-mérkőzést játszott, míg Gyergyószentmiklósra a svéd másodosztályú Vasteras IK-ból érkezik. Jalonen ugyanakkor nem is a CV-je okán lehet érdekessége a gyergyói csapatnak, hanem családja okán.

Édesapja ugyanis nem más, mint a finn válogatott szövetségi kapitányának, Jukka Jalonennek a kisebbik fia. Jukka a finn válogatottal háromszor nyert világbajnoki aranyat, sőt ebben az esztendőben a hazai rendezésű világbajnokság mellett az ötkarikás játékokat is behúzta.

– A csapatunk kerete 90 százalékban egyben marad, csak néhány ponton lesznek változások – ezt már mindenki tudja. Most még egy fontos láncszem a helyére került – olvasható a GYHK közleményében.

– Még nem sokat tudok a GYHK-ról vagy a ligáról, de azt tudom, hogy a csapat igazán versenyképes és az a célja, hogy megnyerje a ligát. És nagyon izgatott vagyok emiatt! És hallottam, hogy a csapat szenvedélyes szurkolóiról, és hogy milyen rajongás van a városban a Gyergyói Hoki Klub iránt. – fogalmazott Jalonen, majd saját erősségeiről megjegyezte – Támadó szellemű hátvéd vagyok, aki jól bánik a koronggal. Jól látom a játékot és jól irányítom a pakkot. Talán a legnagyobb dolog, amiért csatlakoztam a klubhoz, az volt, hogy sikeres legyek, győzni akarok, és úgy érzem, hogy ez itt lehetséges. Úgy gondolom, hogy nagy szerepet tudok vállalni ebben a csapatban és sokat segíthetek az erősségeimmel. A legnagyobb célom a csapattal a bajnokság megnyerése. Ez a fő oka annak, hogy ezt a klubot választottam. A győzelem az egyetlen dolog, ami számít.