Erdély

Hasznos meccs Törökországban


Egygólos vereség az azeri élcsapattól.

Az FK Csíkszereda második ligás labdarúgócsapata a második felkészülési mérkőzését is lejátszotta. Az ellenfél ezúttal az azeri élvonal egyik élcsapata a Qabala PFK, azaz Pesekar Futbal Klubu volt. A Qabala már a nyári felkészülésének végén jár, hiszen jövő csütörtökön az UEFA Europa Conference League második selejtezőkörében van jelenése.

Pârvulescu Eugen csapatmenedszer telefonos jelentése szerint, a találkozót az azeri gárda indította élesebben, olyannyira, hogy a 3. percben, Muradov révén, máris gólelőnybe kerültek (1–0). A másik kapu előtti helyzetekre sem kellett sokat várni, azonban a 12. percben Suciu a cél fölé lőtt, két perccel később pedig El-Sawy tizenhatos vonaláról küldött lökete volt túlságosan magas. A folytatásban a PFK legényei igazán közel jártak a gólhoz, másodpercekkel Dican Ferenc első cseréjét követően, a kapufát találták telibe a 31. percben.

A szünet – Moga, Vita és Bara személyében – három friss játékost hozott. Az 47. percben, az egyik PFK védő kezezése nyomán megítélt büntetőből, Jebari magabiztosan küldte a bal sarokba a labdát (1–1). A csíki legények nem örülhettek sokáig az egyenlő állásnak, öt perccel később a Qabala visszavette a vezetést: Mammadov a tizenhatosból leadott lövése utat talált a hálóba (2–1). A gólt követően Dican Ferenc tömeges cserét eszközölt és ezáltal a csapt támadóbban lépett fel. A legnagyobb helyzetet – az előző mérkőzéshez hasonlóan – ezúttal is Gál-Andrezly hagyta ki, újfent a kapusra vezethette rá a labdát, de a góllal továbbra is adós maradt. Mindez a 72. percben történt és fiaink továbbra is mentek előre. A végjátékban, erőfeszítéseik sikeréhez csak néhány centiméter hiányzott: a 89. percben Ivanovici sarokrúgásból a kapu előterében ívelt labdára Kovács Márk érkezett kiválóan, de bólintása a bal kapufát találta telibe.

Dican Ferenc – közvetlenül a találkozó után – a játékosok teljesítményével elégedett volt, a nagyobb sebességi fokozatban futballozó Qabala PFK ellen remekül helyt álltak. Különösen, ha figyelembe vesszük, hogy egyetlen hét múlva az azeri gárda – a MOL Fehérvár FC barlangjában – kiemelten fontos mérkőzésre készül.

Amúgy, a szakmai stáb a teljes mezőnyjátékos keretnek lehetőséget adott ezen a mérkőzésen is, így öt olyan fiatal tehetség is szerepet kapott, akik néhány hete az U19-es korosztály mindhárom megszerezhető trófeáját elhódították. Mindössze az előző felkészülési mérkőzést követően kisebb sérüléssel bajlódó Schieb kapott pihenőt, de holnaptól már ő is teljes értékű edzésmunkát végezhet.

Felkészülési mérkőzés
Qabala Peşəkar Futbol Klubu – FK Csíkszereda 2–1 (1–0)
Gólszerzők: Muradov (3.). Mammadov (52.), illetve Jebari (47. - büntetőből).

Fotó: fkcsikszereda.ro