Erdély

Kétgólos vereség harmadjára


Második ligás török csapat ellen kapituláltak.

Patinás helyszín, remek ellenfél, harcos vereség – így lehet összefoglalni az FK Csíkszereda második ligás labdarúgócsapatának harmadik törökországi felkészülését.

A Dican-fiúk ismét a Fenerbahce magaslati edzőközpontjába látogattak, ezúttal a török második ligás Eyüpspor Istanbul volt az ellenfél.

Az első félidőben az isztambuli csapat akarata érvényesült, fölényük a 18. percben érett góllá. A baj nem járt egyedül, a sérült Szondit még a középkezdést megelőzően kényszerült lecserélni a szakvezetés. Gyenge Szilárdék a továbbiakban is leginkább a védekezést voltak kénytelenek gyakorolni, de a szünetig maradt az egygólos különbség. Az egyik oldalon számos gólhelyzetet jegyezhetett a krónikás, a másikon, a 25. percben, Vereguț fejesénél mentett nagyot a nyújtózkodó hálóőr.

A két fő híján teljes sorcserét követően – a Szondi helyére korábban beszállni kényszerülő Kovács Lóránt és Schieb maradt a pályán – a második félidőben Dican csapata volt veszélyesebb. Az első két igazán nagy helyzetet Jelena puskázta el. Az 58. percben a kapust is kicselezve kisodródott és az éles szögből üres kapura küldött labdáját egy önfeláldozó védő, sérülés árán kivágta, majd nem sokkal később fejese a kapufán csattant. A 62. percben Schieb remek szólója hozta lázba a csíki kispadot, a gyorsléptű szélső a félpályáról indulva több ellenfélen is átcselezte magát, de a tizenhatosba érve szerelték. A teljes összképhez hozzá kell tennünk, hogy ekkor az FK Csíkszereda nem az egyenlítésért, csak a felzárkózásért harcolt, hiszen az Eyüpspor az 56. percben kétgólosra növelte előnyét. A hajrában is a székely alakulat diktálta az iramot, de kecsegtető helyzetét Gal-Andrezly sem tudta gólra váltani a 82. percben.

Az összecsapást a helyszínen tekintette meg Maxim Alexandru, román válogatott játékos, aki Toșca Alin társaságában érkezett.

Felkészülési mérkőzés
FK Csíkszereda – Eyüpspor Istanbul 0–2 (0–1)

Felállítás
Első félidő: Gyenge – Csiszér, Vereguț, Kovács Márk, Hadnagy – Kelemen, Csala, Szondi (Kovács Lóránt, 18) – Ivanovici, Suciu, Schieb.
Második félidő: Simó – Takács, Apró, Nemanič, Vita – Bara, Kovács Lóránt (Csala, 85), El-Sawy – Peter-Gal Andrezly, Jelena Richard, Schieb (Ivanovici, 85).
Vezetőedző: Dican Ferenc.

Fotó: fkcsikszereda.ro